Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, primeşte teren gratuit ca să îşi ridice casă la Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu
ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu

Consilierii locali din municipiul Caransbeş au votat un proiect de hotarare prin care sa ii rasplateasca pe oamenii care au ajutat Caransebesul. Astfel ca, fiecare cetatean de onoare primeste cate un teren gratuit, in suprafata de 500 de metri patrati, pe care sa isi poat construi o casa. Pe lista legislativului se regasesc si Mitropolitul Streza sau Patriarhul Daniel. 

La ultimul plen al forului local din Caransebes, la capitolul alocari, de data aceasta de terenuri, alesii au votat, în unanimitate, acordarea unor suprafeţe de 500 de metri pentru ridicarea unei case în Caransebeş, cetăţenilor de onoare ai municipiului care nu deţin aici case sau terenuri, ca o mică recunoaştere a serviciilor aduse de aceştia orasului.

Printre posibilii deţinători de case în capitala gugulanilor se regăsesc patriarhul Daniel, mitropolitul Laurenţiu Streza, caricaturistul Ştefan Popa Popas sau reprezentanţii mai multor asociaţii umanitare din străinătate.”Sunt oameni extraordinari, oameni care au ajutat Caransebesul, cetăţeni români sau străini, personalităţi ale vieţii spirituale, culturale sau sportive, legate de Caransebeş.

Cred că a sosit momentul ca şi municipiul să se revanşeze cumva faţă de aceşti vectori de imagine şi ambasadori ai noştri. Aş aminti, de exemplu, oameni extraordinari care de 15 ani  vin din Elveţia şi asigură hrana pentru bătrâni din Caransebeş, fără niciun avantaj personal. Sunt şi cetăţeni români care acum locuiesc în Timişoara, Sibiu sau Bucureşti, pentru care ar reprezenta o împlinire a unor gânduri pe care le au, de a fi mereu caransebeşeni”, a precizat edilul de pe Timiş şi Sebeş, Marcel Vela.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite