Regii României sunt din ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii Palatului Peleş pot cumpăra, de la 1 martie, suveniruri cu Regii României, din ciocolată.

Ideea îi aparţine managerului fabricii de ciocolată din Cisnădie care încearcă astfel să îmbine pasiunea lui pentru istorie cu cea pentru ciocolată. „Cred că acest nou produs pe piaţa din România este un eveniment care poate să ajute la promoarea valorilor pe care le avem“, spune Florin Balan, managerul firmei.  Primele loturi au început să fie produse la fabrica din Cisnărie şi, până la 1 martie vor ajunge, la Palatul Peleş. Producătorii speră să vândă aproximativ cinci mii de bucăţi pe lună.

Ingrediente atent selecţionate
Tableta de ciocolată Regele Carol I este realizată din ciocolată neagră cu cremă de portocale şi coajă de portocală confiată, Regina Elisabeta, din ciocolată  cu lapte cremă de frişcă şi biscuit crocant din zahăr, Regele Ferdinand, din ciocolată albă  cu cremă de alune şi perle crocante, iar Regina Maria, din ciocolată cu lapte şi perle crocante.

Producătorii speră să vândă aproximativ cinci mii de bucăţi pe lună. Tabletele cu Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Marina vor cântări 50 de grame fiecare, costul este de 7,5 lei. Toate tabletele din ciocolată sunt realizate manual şi au în compoziţie ciocolata belgiană.


Cele patru tablete Regii României vin după ce aceeaşi firmă, în 2008, a lansat ciocolata cu Baronul Brukenthal, realizată din ciocolată cu lapte, cremă de rom şi orez expandat, care se vinde şi acum la Muzeul cu acelaşi nume, din Sibiu, şi se bucură de un real succes, până acum firma anunţând că a vândut câteva sute de mii de astfel de tablete.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite