Regele romilor, Florin Cioabă, despre situația din România ”Este bătaie la ușa cortului, la ușa parlamentului, țigăneală, asta înseamnă țigăneală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cioabă
Florin Cioabă

Florin Cioabă, regele romilor de la Sibiu, se declară dezamăgit de ceea ce se întâmplăn acum în România. Cioabă caracterizează situația drept ”țigăneală”, și consideră că actualii politicieni români nu pot fi un exemplu pentru cetățenii de etnie romă.

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, se declară profund dezamăgit de situația actuală din România.

”Prin ceea ce fac ei acum poporul român pierde. Această clasă politică luptă pentru interese și orgolii, și e păcat că defăimăm țara, este păcat că se ajunge unde se ajunge din această cauză.

Este o luptă pentru putere. Eu cred că România și românii merită mult mai mult, o viață decentă, o liniște în aceast țară, asta ne dorim, pentru că asta înseamnă țară democratică. Ce exemplu poate să ia clasa politică romă de la neromi, de la români?

Ceea ce fac ei acum este bătaie la ușa cortului, la ușa parlamentului, țigăneală, asta înseamnă țigăneală. Asta e bătaie ca la ușa cortului, dar acolo nu mai e ușa cortului, e ușa parlamentului”, spune Cioabă.

Acesta spune că Alianța Civică Democrată a Romilor, formațiune pe care o reprezintă, iși va uni forțele cu alte două formațiuni, respectiv Uniunea Națională a Comunităților de Romi și Alianța Civică Democrată a Romilor, că fac demersuri pentru a fi declarați ”de utilitate publică” și că își propun să aibă în fiecare colegiu câte un candidat al acestei coaliții, la alegerile din toamnă.

Semnul electoral al viitoarei coaliții va fi unul specific pentru etnia romă, variantele luate în calcul fiind roata, potcoava sau vioara.

”Nu ne-am gândit deocamdată să mergem pe listele altei formațiuni, am susținut destul 20 de ani alte partide care după alegeri ne-au întors spatele, și-au închis telefoanele și nu ne-au ajutat cu nimic”, a mai spus Florin Cioabă.

Unul din candidații noii coaliții va fi chiar fiul lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, care va intra în cursa pentru un loc în Camera Deputaților.

”Pregătirea mea este una juridică și cred că aș fi de folos și comunității și țării, aș fi un exemplu bun pentru comunitatea noastră”, a spus Dorin Cioabă.   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite