Record de sibieni muşcaţi de căpuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Sibiu se confruntă cu o situaţie fără precedent. Zilnic, zeci de sibieni ajung la spital înţepaţi de căpuşe, numai în week-end-ul care a trecut numărul acestora fiind de aproape 100.

„Pacienţii care au ajuns în week-end la spital au între 17 şi 85 de ani, iar muşcăturile au fost localizate la nivelul mâinii, abdomenului, gambei, toracelui sau regiunii abdominale”, explică Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinnic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

De la începutul anului şi până acum, au trecut pragul Urgenţei 635 de sibieni muşcaţi de căpuşe.

Judeţul se află sub alertă epidemiologică de boală Lyme, la Sibiu fiind confirmate şi cele mai multe îmbolnăviri cu Lyme din ţară, 25 la număr până la sfârşitul lunii mai, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

„Creşterea numărului de cazuri progresiv în ultimii doi ani dar şi a incidenţei bolii Lyme în judeţul Sibiu este o situaţie fără precedent, care a plasat judeţul Sibiu în doi ani consecutiv pe primul loc la nivel naţional”, explică Georgeta Marga, medic şef al Compartimentului de Epidemiologie din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

 Autorităţile au identificat mai multe zone în oraş unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de înţepături, şi au făcut până acum şi o dezinsecţie anti-căpuşe, iar la nivelul Prefecturii a fost înfiinţată singura comisie anti-căpuşe din ţară. Cele zece zone sunt, potrivit DSP, parcul Sub Arini, pădurea Dumbrava, grădina zoologică, muzeul satului, cartierul Hipodrom, parcul din cartierul Vasile Aron, cartierul Terezian, strada Octavian Goga, strada Zaharia Boiu și zona cimitirului municipal.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite