Sibiu: Recolta judeţeană de bombe mai slabă ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Recolta judeţeană de bombe mai slabă ca anul trecut
Sibiu: Recolta judeţeană de bombe mai slabă ca anul trecut

De la începutul anului angajaţii Inspectoratului de Protecţie Civilă din Sibiu au cules de prin tot judeţul o recoltă serioasă de proiectile neexplodate, găsite prin gospodării sau pe câmp.

Ultimul proiectil a fost descoperit săptămâna aceasta într-o grădină de pe strada Băii, fiind vorba de o grenadă de mână, defensivă.
În total, de la începutul anului, inspectorii ISU au fost chemaţi să ridice trei grenade defensive, trei obuze de calibru 85 mm, 76 mm şi 100 mm, şapte bombe, 222 cartuşe de infanterie, de calibru 7,62 mm, alte 304 cartuşe de infanterie – calibru 6,5 mm, un cartuş de calibru 14 mm şi un cartuş cu semnalizare luminoasă.
Anul trecut însă, ISU a avut mai multe misiuni de ridicat proiectile, fiind găsite 33 de grenade, cinci bombe, aproape 900 de cartuşe precum şi 61.035 de diferite corpuri explozive.
Inspectorii atenţionează sibienii să nu încerce niciodată să distrugă proiectilele descoperite în timpul diferitelor săpături, pentru a nu declanşa o explozie şi a fi victimele propieri lor inconştienţe.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite