Rebengiuc, despre decizia CNSAS pentru Ion Besoiu: Nu am nicio surprindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Victor Rebengiuc a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu îl surprinde decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) potrivit căreia Ion Besoiu a colaborat cu fosta Securitate şi că este convins că şi alţi oameni din teatru sunt în această situaţie.

CITEŞTE ŞI:

Ion Besoiu, cetăţean de onoare al Sibiului, declarat de CNSAS colaborator al Securităţii

 "Nu am nicio surprindere în faţa acestei descoperiri epocale", a spus Rebengiuc, menţionând că era de aşteptat din moment ce Ion Besoiu a avut o funcţie oficială, ca director al Teatrului Bulandra din Bucureşti.

"Sunt convins că sunt în continuare oameni în teatru în această situaţie (...). Mai sunt alţii care erau prieteni cu generali, mergeau cu ei la partide de vânătoare", a mai spus Rebengiuc.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a actorului Ion Besoiu.

Surse din CNSAS au declarat că Direcţia de investigaţie a constatat că Ion Besoiu a fost colaborator al fostei Securităţi.

Decizia de colaborare în cazul lui Ion Besoiu a fost dată în luna martie, iar dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a actorului a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal în 4 aprilie.

Primul termen în procesul dintre CNSAS şi Ion Besoiu a fost fixat de instanţă pentru 12 septembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite