Rău platnicii din Sibiu au fost reconectaţi la reţeaua de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apă tăiată în Broscărie şi Vasile Aaron
Apă tăiată în Broscărie şi Vasile Aaron

Revoluţia declanşată în plină iarnă de către cei de la SC Apă Canal SA, societate care se află în subordinea primăriei Sibiu, s-a sfârşit deocamdată după nici 24 de ore de la începerea ei.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO - Apă tăiată la zeci de blocuri de pe Ştefan cel Mare şi Vasile Aaron din cauza datoriilor (GALERIE FOTO)

Războiul societăţii cu asociaţiile rău platnice la facturile pentru apă şi canalizare, a fost câştigat într-o primă fază de către regia care alimentează întreg oraşul şi localităţile limitrofe. Astfel, după ce ieri dimineaţă oamenii din 16 blocuri ce ţin de asociaţia de locatari Ştefan cel Mare 147 şi cei din două imobile de la asociaţia Vasile Aaron 12, au rămas fără apă la robinete, din cauză că vanele de alimentare au fost închise şi sigilate de către angajaţii Apă Canal, acestea au fost redeschise în această dimineaţă. Se pare că cele două părţi au ajuns în cele din urmă la un numitor comun. „Am decis să se reia alimentarea cu apă, chiar de astăzi. Reprezentanţii celor două asociaţii cu datorii, au venit şi au mai achitat o parte din facturi. Am făcut de comun acord un grafic de reeşalonare a plăţilor, iar restanţierii şi-au luat angajamentul că îl vor respecta”, a explicat Thomas Roth, purtător de cuvânt la SC Apă Canal SA.

Au achitat un sfert

Dacă la începutul săptămânii datoria asociaţiilor mai sus amintite şi a celei din Ţiglari, depăşea valoarea de 80.000 de lei, acum aceasta a ajuns undeva la 55.000 de lei. „Cei din
Ţiglari au achitat aproape 70 la sută din restanţe, iar cei din Broscărie şi Vasile Aaron au achitat aproximativ 25 la sută din datorie” a mai spus Thomas Roth. Reprezentantul societăţii care distribuie apa în oraş, a mai spus că debranşările vor contiuna. „Aşa cum am mai spus, s-au trimis între timp somaţii la alte 37 de asociaţii cu datorii. Dacă nu le vor achita în termenul legal, atunci vom trece la decuplări de la reţeaua de alimentare cu apă” a declarat Roth.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite