Rămâne Sibiul fără poliţişti comunitari pe străzi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare sibiene trebuie daţi afară de la locul de muncă luna aceasta. Instituţia ar urma să rămână doar cu jumătate din oamenii prevăzuţi în schema de funcţionare, fiindu-i foarte greu să se mai achite de îndatoriri.

Măsurile de austeritate şi reducerile de cheltuieli impuse de Guvern afectează toate instituţiile publice, însă unele au mult mai mult de suferit decât altele. Municipalitatea sibiană trebuie să concedieze luna aceasta peste 120 de angajaţi. Cel mai mult vor avea de suferit Poliţia Comunitară şi Serviciul de Stare Civilă. La Poliţia Comunitară spre exemplu, în prezent există cu aproape o sută de angajaţi mai puţini decât sunt prevăzuţi în schemă şi cu toate acestea, tot mai trebuie să plece 43. Astăzi Poliţia Comunitară are prevăzute 11 funcţii din care cinci funcţii sunt vacante iar ca personal de execuţie are 289 funcţii cu 89 funcţii vacante.

Scade calitatea serviciilor
Anul trecut poliţia a aplicat 14.374 sancţiuni contravenţionale (cu 48% mai multe decât în 2008 ) în valoare totală de 1.421.440 lei. Din totalul de 14.374, nu mai puţin de 4.582 sunt avertismente, acestea în majoritatea lor fiind adresate persoanelor care au parcat neregulamentar în Municipiul Sibiu. De asemenea, s-a înregistrat şi un număr de 447 contestaţii la procesele verbale întocmite de poliţiştii comunitari, ceea ce reprezintă un procent de 3,1% din numărul total. Toate aceste cifre vor scădea cu siguranţă în viitor. “Vom face aceste reduceri pentru că suntem obligaţi. Cu certitudine aceste reduceri vor afecta calitatea serviciilor către populaţie”, a declarat Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Evidenţa Populaţiei fără populaţie
La Serviciul de evidenţă a populaţiei şi stare civilă există în chemă 54 de oameni. Doar 31 însă lucrează la acest serviciu. „Din aceşti 31 de oameni, care abia făceau faţă la volumul de muncă, trebuie să reducem încă şapte persoane”, explică primarul Sibiului. Numărul foarte mic de angajaţi în raport cu volumul de muncă a făcut conducerea primăriei să renunţe la cununii sâmbăta. „Oamenii nu pot fi plătiţi şi atunci am luat această hotărâre să sistăm cununiile sâmbătă”, a mai spus edilul şef al Sibiului. În prima zi de sâmbătă a acestei luni au fost oficiate 13 căsătorii. Cu trei căsătorii mai mult decât au fost efectuate vinerea.

Trei schimburi la ridicat maşini
Rezultatele foarte bune înregistrate de echipa care se ocupă de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar au făcut conducerea primăriei să se gândească la noi angajări. Chiar la trei echipe care să lucreze trei schimburi, nu doar opt ore. Guvernul nu permite însă noi angajări.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite