Raluca Puşcă: „Mi-am dorit să fiu actriţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Puşcă
Raluca Puşcă

Raluca este purtător de cuvânt al celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ şi se declară extrem de încântată de ceea ce face.



Raluca Puşcă a dat totul pentru Sibiu. Îi place urbea de pe Cibin şi s-a îndrăgostit de ea, iremediabil, imediat ce a dat admitere la Facultatea de Jurnalism din oraş. Asta deşi îi place foarte mult şi Brăila, acolo unde s-a născut şi a copilărit. În fiecare concediu merge acasă cu drag.


Când era la şcoală iubea actoria. Era visul ei pe care îşi jura că şi-l va îndeplini. Dar nu a fost să fie chiar aşa. „Am vrut să dau admitere la actorie însă necesita pregătire temeinică şi nu am reuşit să mă pregătesc. În plus, era extrem de costisitoare”, spune Raluca. Chiar dacă a abandonat visul din copilărie, a ales pentru a studia, un domeniu, spune ea, oarecum apropiat, jurnalismul. „Aveam impresia că sunt extrem de înrudite. În primul an de facultate mă şi visam o a doua Andreea Esca. Eram extrem de încântată de gândul că voi ajunge ziaristă şi am şi reuşit. Imediat după liceenţă mi-am şi găsit un loc de muncă, la o televiziune locală, reporter”, spune Raluca.


Era extrem de fericită că zi de zi afla noi şi noi poveşti de viaţă. Spune că i-a plăcut extrem de mult, alerga în stânga şi în dreapta de dimineaţa până seara şi nu se mai plictisea. Dar, inevitabilul avea să se producă totuşi după 3 ani. „Cred că în orice profesie ajungi la un moment dat să simţi că te plafonezi, de aceea trebuie să urci mai sus. Mi-e mi s-a părut că pot face şi altceva, mi se părea extrem de interesant să fiu comunicator şi imediat ce am aflat de postul de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, mi-am spus că asta vreau să fac”, mărturiseşte tânăra.

Lucrează la spital din 2008 şi este extrem de încântată de ceea ce face şi spune că în sfârşit, a găsit jobul în care rutina nu intervine niciodată. Zi de zi are de a face cu tot felul de cazuri şi de pacienţi care îi captează atenţia.
Dar visul ei este să îşi facă un ONG. „Mi-a dori tare mult acest lucru, să înfiinţez o fundaţie care să se ocupe de facilitarea  accesului la educaţie pentru copiii din zonele defavorizate sau din familii sarace, fără posibilităţi financiare, poate aş putea acorda nişte burse de studii. Cin ştie. Asta mi-am dorit toată viaţa, să fac ceva prin care să îi ajut pe cei din jurul meu”, spune Raluca.


Spune că Sibiul îi place la nebunie, dar nu s-a supăra dacă în anotipul rece, ar locui în altă ţară. „Sunt extrem de friguroasă şi nu m-aş supăra deloc dacă aş avea posibilitatea să locuiesc, atunci când aici e iarnă, în altă parte, unde e cald torid. În Tenerife, de exemplu”, spune Raluca.


Profil:
Născută: 29 noiembrie 1981, Brăila
Studii: Master în Ştiinţe politice şi instituţii europene
Familie: căsătorită


Ce îţi place cel mai mult la munca pe care o faci?
Am ocazia, zilnic, să cunosc o mulţime de poveşti de viaţă. Păcat e că multe sunt extrem de triste, la spital oamenii vin cu probleme. Dar sunt încântată să reprezint una din instituţiile care şi face ceva, în mod direct, pentru persoanele cu probleme.

Cum îţi ocupi timpul liber?
Sunt extrem de fericită când am timp să ies în aer liber, cu rolele sau cu bicicleta, prin parc. Mi-ar place însă să îmi permit să călătoresc mai mult. Mi-aş dori o rulotă să pot face turul lumii.

Ce îi place

Adoră să petreacă timpul liber împreună cu familia, să facă sport, să iasă la gratar. Iubeşte plimbările în natură, dar şi cele prin magazine. Adoră shoppingul şi se declară neobosită atunci când vine vorba de făcut cumpărături.

Ce nu îi place
Afirmă despre ea că e o tipă care nu stă prea mult la cratiţă. Nu e gurmandă, în concluzie nu îi place să gătească şi mai mult, urăşte spălatul vaselor. E o tipă activă, aşa că urăşte momentele în care e obligată să stea într-un loc mai multe ore.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite