Raliul Sibiului, transmis pe Eurosport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raliul automobilistic al Sibiului se va desfăşura anul acesta în perioada 19-21 iulie, pe specialele de macadam şi asfalt din jurul oraşului Sibiu, fiind pentru prima oară când această cursă a fost inclusă în calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC). Competiţia va fi transmisă în direct pe Eurosport.

A treia etapă pe macadam din IRC contează şi ca etapă (a 5-a) din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, fiind şi etapă eveniment în FIA European Rally Cup.

“'Anul acesta este unul extrem de important pentru Raliul Sibiului. Munca noastră din ultimii ani a fost răsplătită cu includerea în calendarul IRC. Raliul Sibiului este al doilea eveniment sportiv din România ca importanţă la nivel internaţional, după finala UEFA League şi suntem pregătiţi să facem faţă la cel mai înalt nivel', a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Cartierul general al raliului şi parcul de service vor fi amplasate în Piaţa Mare a Sibiului. Tot aici, joi 19 iulie, se va da startul festiv pentru echipajele înscrise în această competiţie. În prima zi a raliului, vineri 20 iulie, piloţii vor avea de parcurs aproape 100 kilometri de probă specială. Startul se va da la ora 14:00, iar în program sunt incluse câte doua treceri pe specialele Dobârca şi Crinţi. Urmează apoi super speciala pe pista de rally cross, după care cele două probe de noapte: Păltiniş pe asfalt şi Şanta pe macadam.

Sâmbătă, 21 iulie, este ziua cea mai lungă, cu 106,5 kilometri de speciale pe probele clasice din Raliul Sibiului. Startul se va da la ora 10:00 din Piaţa Mare a oraşului după care urmează două bucle formate din probele Gâtu Berbecului şi Şanta MAX, o specială mixtă cu o porţiune de aproximativ 4 kilometri de asfalt. Lupta finală se va da pe super speciala de pe circuitul de rally cross.

"Va fi cu siguranţă un eveniment excelent care se desfăşoară într-o zonă cu peisaje superbe. Macadamul este bun şi cred că va fi uşor pentru piloţi să-şi intre în ritm. Peisajele şi probele îmi aduc aminte de regiunea Haute Savoie din Franţa, aflată în apropiere de Elveţia şi Italia. Specialele sunt foarte interesante şi sunt sigur că toţi piloţi vor fi încântaţi de ele", a declarat la rândul său Jean-Pierre Nicolas, managerul Intercontinental Rally Challenge.

La Raliul Sibiului s-au înscris piloţi cunoscuţi, care doresc să câştige competiţia, printre care se numără pilotul norvegian Andreas Mikkelsen, campionul en-titre şi liderul din IRC, care vine în premieră în România, Sepp Wiegand, poziţia a patra în clasamentul general din IRC şi copilotul Timo Gotschalk, care a câştigat Raliul Dakar anul trecut.

“Din punctual de vedere al Consiliului Judeţean care este unul din co-organizatorii acestui proiect este un raliu emblematic, şi de anul acesta intră în calendarul internaţional, este un câştig în calitatea acestui raliu. Vom sprijini în continuare acest raliu anual, pentru că în primul rând, din punct de vedere economic şi turistic, el este bun pentru promovarea judeţului Sibiu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite