Sibiu: Rablele sunt în curţile firmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Rablele sunt în curţile firmelor
Sibiu: Rablele sunt în curţile firmelor

Asta cred dealerii, care se progătesc pentru deschiderea Programului Rabla şi pentru societăţi comerciale. Etapa a doua a programului Rabla se apropie de final dar interesul nu mai este atât de mare ca în anii trecuţi.

Pe de o parte de vină este criza, iar pe de alta, dealerii cred că cei care au vrut să-şi schimbe maşina prin acest program au cam făcut-o deja. În schimb extinderea programului şi la firme este aşteptată ca o mană cerească de dealerii care au în oferte şi autoutilitare.

Dacia a rămas lider de vânzări
Ca şi în etapele precedente, Dacia conduce plutonul atât la ofertele avantajoase ca preţ cât şi la numărul de maşini vândute în program. Cea mai ieftină Dacie prin Programul Rabla este Berlina Logan, la 5000 de euro cu prima de casare inclusă, urmată de acelaşi modes dar cu dotată printre altele cu ABS şi aer condiţionat, la 7150 de euro. Dealerul sibian Emilian Service a suplimentat continuu numărul de maşini oferite în program în funcţie de cererea pieţii, pentru etapa a doua a programului fiind vândute deja peste o sută de maşini. Chiar dacă au la dispoziţie cea mai avantajoasă ofertă de pe piaţă, sibienii nu se înghesuie la modelul de 5000 de euro, preferând maşini mai scumpe, dar cu dotări. Potrivit directorului de vânzări de la Emilian, Milica Câmpean, cele mai cerute maşini au fost Dacia Logan Berlină de 1,6 l cu aer condiţionat, în timp ce la Sandero se caută modelele cu servodirecţie, disponibile de la aproximativ 6000 de euro în sus.

Chevrolet dă discount-uri pe meserii

Un alt dealer care şi-a epuizat în prima etapă a programului numărul de maşini allocate în Program, este Chevrolet. Aveo se poate achiziţiona până la 1 august la preturi incepand cu 5444 euro cu ABS, airbag sofer, geamuri electrice fata, inchidere centralizata, radio CD cu mp3. Modelul Spark este disponibil în program la 5341 euro cu  airbag sofer şi ABS, cu tot cu prima de casare. “Noi oferim şi discounturi suplimentare pentru anumite categorii profesionale: profesori, medici, avocaţi, juristi, jurnalişti, preoţi, cadre militare, membrii ACR şi alte categorii. Cine dovedeşte ca practică una dintre aceste meserii şi are autoturism mai vechi de 10 ani, poate avea un discount oferit de producător de până la 25%” a spus directorul de marketing al Automobile Sibiu, Georgeta David. La Autosib, dealer-ul Hyundai,  cel mai căutat model este Accent 1.5 diesel, începând de la 6190 € fără TVA cu prima de casare inclusă. Un alt model din Programul Rabla este i10,  la 5930 € fara TVA, inclusive prima de casare.

Renault şi Citroen aşteaptă etapa a treia

Pentru gama Renault, dealerul Transilvania Automobile are în ofertă pentru Programul Rabla, la un preţ accesibil, noul Renault Symbol, cu 6500 de euro, dotat cu ABS. Sub 8000 de euro este şi Noul Clio 3, la 7900 de euro, cu prima de casare inclusă dar cu dotîri superioare – ABS, aer condiţionat, servodirecţie. Reprezentantul dealerului Renault, Daniel Gâţă spune că tot modelele cu echipări superioare au fost căutate. Pe de altă parte, acesta crede că vânzările nu mai merg grozav şi pentru că cei care au avut rable de schimbat şi bani de o maşină nouă au făcut acest pas. “Finanţările se obţin mai greu iar cine a vrut să-şi schimbe maşina a făcut-o deja. Cele mai multe rable cred că sunt la societăţile comerciale şi noi ne pregătim pentru lansarea programului şi pentru firme, din toamnă” a spus Daniel Gâţă. Dealerul Citroen din Sibiu, 38 Materna SRL, îşi pune speranţele şi pregăteşte oferte tot pentru firmele care vor dori să-şi înnoiască parcul auto după 1 septembrie, când se preconizează lansarea Rablei pentru firme. “Dealerul Citroen nu a avut alocate pentru partea a doua a programului din acest an decât două maşini.

Noutăţi la Rablă
Potrivit unui ordin al ministrului mediului, persoanele care înlocuiesc maşinile prin programul "Rabla" vor putea folosi leasingul şi creditul pentru finanţarea achiziţiei  şi pot beneficia de prima de la stat pentru fiecare autovehicul casat. Producătorii şi importatorii de autoutilitare uşoare sunt aşteptaţi să depună până la data de 15 august, cereri de înscriere pentru participarea la cea de-a treia etapă a programului, la care şi firmele îşi vor putea schimba parcul auto, între 1 septembrie şi 11 decembrie.

7.936 maşini au rămas nevândute în prima etapă a programului

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite