„Rabla“ porneşte greu, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarat la jumătatea acestei luni, programul naţional de înnoire a parcului auto bate, deocamdată, pasul pe loc, la Sibiu. Reprezentanţii celor două firme colectoare, autorizate  de Adminstraţia Fondului de Mediu spun că modificările aduse programului îngreunează foarte mult procesul.

CITIŢI ŞI

Borbely: „Programul RABLA 2011 a demarat cu modificări minore”

Aşa se face că, deocamdată, niciunul dintre cele 200 de vouchere ajunse în Sibiu nu a fost încă, repartizat, către oamenii care vor să renunţe la rable.

„Deocamdată,  încă suntem în probe. Schimarea metodologiei îngreunează procesul, iar faptul că toate datele sunt centralizate la Bucureşti, iar verificările se fac de acolo face ca perioada să crească“, spune Ovidiu Ciuntu, de la Metal Rom. Şi modificările în ceea ce priveşte actele pe care clientul trebuie să le prezinte le dă motive de îngrijorare colectorilor.

„Dacă până anul trecut, era nevoie de copii simple ale actelor maşinii, anul acesta vor trebui legalizate. În plus, clienţii trebuie să aducă adeverinţă de la primărie cum că nu au datorii. Toate aceste formalităţi îngreunează procesul“, a spus şi Mihai Stoica, de la firma Integral Filtre.

Nici clienţii nu se înghesuie

Mai mult, colectorii spun că fluxul sibienilor interesaţi de program, anul acesta, este mult mai scăzut, în comparaţie cu anul trecut. „Numărul celor care se interesează de program a scăzut la jumătate. Dacă anul trecut, sunau, în medie, doi clienţi pe oră, să se intereseze de program,anul acesta oamenii nu mai par la fel de interesaţi“, a completat Mihai Stoica.

Sibienii care vor să îşi caseze maşinile vor primi un tichet cu valoarea de 3.800 lei, iar pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza cel mult trei tichete valorice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite