Sibiu: George Băduţ: „Puterea de convingere nu stă în muşchi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: George Băduţ: „Puterea de convingere nu stă în muşchi“
Sibiu: George Băduţ: „Puterea de convingere nu stă în muşchi“

Cu toate că nu se încadrează deloc în profilul clasic al bodyguardului de club, sibianul George Băduţ este foarte apreciat în meseria lui.

Aşa-i că atunci când vine vorba de bodyguarzi, vă gândiţi la nişte tipi la vreo doi metri înălţime, cu spatele cât un dulap şi braţele pline de muşchi? Bine, acum nu-i o surpriză pentru nimeni dacă o să vă spun că nu toţi bodyguarzii din cluburile de noapte se încadrează în acest tipar şi că pentru a fi convingători, creierul este atuul principal, nu muşchii. George Băduţ are 172 de centimetri înălţime şi o greutate de 74 de kilograme iar corpul lui filiform şi tonifiat este al unui gimnast.

Este bodyguard de mai bine de opt ani de zile şi, chiar dacă este de mult timp practicant de arte marţiale, spune că forţa este cel din urmă lucru la care apelează în cazul unui incident. „Da, nu sunt un bodyguard înalt şi plin de muşchi, nu sperii pe nimeni. Nici nu vreau să sperii pe cineva. Bodyguarzii fără muşchi sunt mai buni. Un fost antrenor mi-a spus odată că cu cât omul este mai mare, cu atât e mai mare şi frica. Eu am făcut multe sporturi de contact de-a lungul timpului, am încercat de toate, şi box şi judo, dar am rămas la Kyokushin. Fac şi fitness, nu culturism, nu vreau masă musculară, ci doar să arăt bine. Nu vreau să mă remarc printr-un brand gros, ci prin felul meu de a fi“, explică George Băduţ. Cum poate să nu aibă dreptate? Dacă-l întâlneşti, îţi lasă impresia unui om foarte sociabil, extrem de jovial şi cu o atitudine pozitivă şi optimistă. Iar dacă apuci să-l cunoşti, vezi că este un om onest, răbdător şi ambiţios. La ce i-ar trebui muşchi unui astfel de om?

Chiar şi două bătăi pe seară
Era puştan când fratele său mai mare lucra ca gardă de corp. I-a plăcut meseria şi viaţa de noapte şi a ştiut ce va face când va ajunge mare. Au existat şi momente când a vrut să renunţe, pentru că slujba lui îi aducea violenţă în fiecare nouă zi de muncă. Dar a mers înainte când a schimbat locul şi a înţeles că viaţa de noapte poate fi şi fără bătăi.

„La început a fost greu, lucram într-un club rău famat din Lazaret şi pot spune că acolo mi-am făcut stagiul de pregătire. Nu era nicio zi normală de lucru, numai scandaluri, mă băteam de cel puţin două ori pe seară, era multă violenţă. Când m-am mutat la un club din oraş nu mi-a venit să cred că meseria asta poate fi şi liniştită. Acum sunt mai răbdător şi în majoritatea cazurilor aplanez conflictele pe calea diplomaţiei, cu vorba bună, îi mai fac şi cinste cu o bere turbulentului“, precizează George.

A avut de-a face şi cu scandaluri între femei şi acestea i se par mai dificile. „Această situaţie este mai rară, dar ridică probleme mai mari. Femeile sunt mult mai rele decât bărbaţii când se ceartă. Plus că un astfel de scandal atrage şi mai repede atenţia. Iar tu te gândeşti ca locul în care lucrezi să fie sigur, să nu fie cunoscut pentru scandaluri, că atunci nu mai vine lumea, de teamă“, conchide serios George.

Iubeşte sarmalele
„Îmi place foarte mult să şofez, să mănânc sarmale şi să vizitez mereu locuri noi. Am văzut jumătate din Europa şi aproape toată România. Ca un paradox, tocmai Oltenia, zona din care vin, nu am vizitat-o. Dacă aş avea bani mulţi, aşa i-aş cheltui, pe călătorii. Eu n-aş muri bogat“, declară zâmbind George.

Sa nu i se comande!

„Nu-mi place să mi se impună ce să fac. Eu am crescut singur şi am învăţat să iau singur o hotărâre, cred am luat în cea mai mare parte decizii bune. Mai ales că sunt un tip corect. Aşa că nu îmi place să fiu comandat, de aceea nici n-aş putea lucra într-un sistem militar“, povesteşte bodyguardul.

Întrebări şi răspunsuri
Ai putea lucra într-o slujbă de zi?

Nu şi nu mi-ar plăcea să lucrez de zi. Eu mă bucur că lucrez noaptea pentru că am ziua liberă să îmi fac programul cum vreau, am timp şi de sport. Sunt lucruri pe care nu le poţi face noaptea.

Care-i povestea cu tae bo?

Din 2006 sunt instructor de fitness, pilates şi tae-bo. M-am axat pe sporturi de femei pentru că eu comunic mult mai bine cu femeile. Am lucrat pe la mai multe săli, dar acum vreau să-mi deschid o sală de tae bo a mea.

Nu-s prea multe astfel de săli?

Da, dar am multe cunoştinţe în domeniu şi multe din fostele mele cliente vor să vină la mine. Am fost în alte săli şi sunt mulţi instructori care predau tae bo fără să aibă vreo legătură cu acest sport.

Profil
Născut:
16 aprilie 1980, judeţul Vâlcea
Studii: Liceul Carol I
Familie: Necăsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite