Punctele de lucru din Sibiu ale băncilor riscă să fie închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Sibiu au pornit „vânătoarea“ băncilor care nu respecta OUG 50/2010. Dacă nu îşi vor remedia problemele, la următoarea vizită vor primi închiderea temporară a activităţii, pentru şase luni de zile.

CITIŢI ŞI:


Ionuţ Spătaru, directorul CJPC Braşov: „Putem închide băncile pentru abuzuri“

Şase puncte de lucru ale unor bănci au primit deja vizita oamenilor legii, după ce zeci de sibieni au reclamat faptul că li se percep tot felul de comisioane ilegale. „Noi primim zilnic cel puţin zece plângeri de la sibienii care au credite şi am mers deja în controale. Şase puncte de lucru au fost verificate şi am descoperit că nu sunt respectate prevederile ordonanţei 50/2010 care elimină comisioanele de risc şi cel de rambursare. Noi am aplicat deja 4 amenzi, fiecare în cuantumul a câte 10 mii de lei şi am dat un avertisment“, spune Ioan Băra, comisarul şef de la protecţia consumatorului.

Acesta susţine că băncile nu respectă nicio lege. „Sunt bănci care, pentru un singur cont, percep cel puţin două comisioane, fără a informa clar despre acestea. Am descoperit mai multe nereguli legate de lipsa de informare precontractuală şi aplicarea comisionul de risc.“, spune Băra.  Comisarii susţin că vor continua să meargă în cotnroale la toate. „Nimeni nu poate face excepţie de la lege. Aşa cum o societate care nu îşi remediază problemele, primeşte închiderea temporară, şi băncile vor beneficia de acelaţi tratament. Nu facem nicio excepţie”, avertizează Băra.  El mai spune că nicio bancă nu este momentan în regulă, iar reclamaţiile curg pentru absolute toate.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite