Sibiu: Studenţii de la Psihologie şi Agronomie fac practică serioasă cu finanţare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Studenţii de la Psihologie şi Agronomie fac practică serioasă cu finanţare europeană
Sibiu: Studenţii de la Psihologie şi Agronomie fac practică serioasă cu finanţare europeană

Printr-un program cu finantare Europeană, 164 de studenti în anul II la agronomie si psihologie participă activ la  practica obligatorie. Clasica practică cu adeverinţă este înlocuită de stagii supravegheate de tutori.

Studenţii îşi dau seama din timp, prin noul proeict, dacă sunt făcuţi să practice o meserie în specializările pe care le studiază în Facultatea pe care au ales-o.

“Stagiile de practică-coordonate în dezvoltarea profesională a studenţilor” este un proiect al Universităţii “Lucian Blaga”, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2010. Proiectul care poate fi ulterior replicat şi în alte facultăţi ale Universităţii din Sibiu este realizat în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, SC Psihotest Consult SRL şi SC Faurecia Seating Tălmaciu S.R.L..

Practică cu tutori
Noutatea stagiilor de practică constă potrivit managerului de proiect, con. Dr. Blanca Grama, în faptul că studenţii nu mai sunt trimişi pus şi simplu să facă practică în diferite domenii şi să vină cu o adeverinţă, ci devin cointeresaţi pentru că de ei se ocupă nişte tutori. “Perioada de practică însemna până acum o hârtie prin care se confirma că studentul a făcut practica. Acum lucrurile s-au schimbat pentru că printr-o hotârâre de guvern de anul trecut  se reglementează convenţia de practică, semnată de student, Universitate şi instituţia unde face studentul practică, care desemnează un tutore de practică. Acesta va monitoriza studentul pe întreaga perioadă de stagiu” explică Blanca Grama.
Tutorii de practică din cadrul unităţilor partenere în proiect au  participat în prealabil la un training, pentru dezvoltarea abilităţilor de îndrumare a studenţilor în timpul stagiilor, a competenţelor de comunicare.


Mape de carieră pentru studenţi


Tot in cadrul stagiilor de practică ale studenţilor participanţi la acest prim program sunt incluse şi activităţi de consiliere şi orientare profesională, iar la final fiecare dintre ei va avea o mapă de carieră şi compentenţele necesare căutării unui loc de muncă.


999442 de lei de lei este valoarea proiectului, din care 98 la sută reprezintă finanţarea europeană.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite