Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au ieşit în curtea spitalului şi protestează, la această oră, faţă de propunerea Direcţiei de Sănătate Publică din Sibiu, de comasare a spitalului lor cu cel judeţean.

CITIŢI ŞI:

O mie de agniteni au protestat pentru a-şi salva spitalul şi judecătoria

Vestea că totcmai autorităţile locale vor să comaseze spitalul lor cu cel judeţean, i-a enervat la culme pe angajaţii de la Pneumoftiziologie. În această dimineaţă, imediat ce au ajuns la muncă, au şi ieşit în curtea instituţiei pentru a-şi striga nemulţumirea. Oamenii se tem că mulţi dintre ei vor rămâne fără loc de muncă, dacă va fi făcută comasarea şi cer explicaţii de la reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, cei care au înaintat această propunere către Ministerul Sănătăţii.De asemenea, oamenii cer ca şi prefectul judeţului să meargă să stea de vorbă cu ei pentru a se face înţeleşi.

Prefectura Sibiu a transmis ieri un comunicat de presă în care afirma că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu consideră oportună alipirea Spitalului de Pneumoftiziologie la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, Psihiatria nu. De asemenea, în urma analizei, transmise şi la Ministerul Sănătăţii, spitalul din Cisnădie ar putea fi reprofilat unităţii ca spital de îngrijiri de lungă durată şi ambulatorii, dar cel din Agnita trebuie să continue să funcţioneze ca şi până acum.

Până acum, a mai fost un protest. la Agnita, acolo unde peste o mie de oameni, angajaţi ai spitalului din localitate, dar şi localnici şi autorităţi locale au scandat împotriva deciziei iniţiale a Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a Spitalului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite