Protest cu versuri din Queen, pe steagul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Dichel, o studentă de 22 de ani din Sibiu, a ales un mod inedit de a protesta. Şi-a scris pe steagul cu care era îmbrăcată ”I want to break free, God knows”, şi spune că acesta este mesajul ei pentru Europa. Studentă la a doua facultate şi provenind dintr-o familie cu posibilităţi financiare, Oana spune a ales să iasă în stradă pentru că „sunt atacate cele mai importante principii care stau la baza statului nostru

Oana a terminat istoria la Cluj şi acum este studentă în Sibiu la Drept, în primul an. Provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare, tatăl fiind avocat iar mama, angajată a unei facultăţi din Sibiu.

Protest la Iaşi cu „instigatori“, boschetari şi Băsescu în flăcări

Spune că nu a ieşit în stradă din cauza problemelor economice ci pentru că, spune ea, „sunt atacate cele mai importante principii care stau la baza statului nostru”.

„Sunt poate printre puținele persoane care nu suferă de foame, am un trai cât de cât decent, am ieșit în stradă pentru că eu consider că sunt încălcate valori și sunt atacate cele mai importante principii care stau la baza statului nostru.

Consider că democrația în momentul de față este încălcată, în ceea ce privește președintele României și-a depășit atribuțiile care sunt prevăzute în constituție, nu-l mai consider un mediator ci îl consider un instigator între guvern și parlament”, spune tânăra.

În cadrul facultăţii de istorie, tânăra a urmat specializarea Arheologie şi spune că acum, dacă nu ar avea ajutorul părinţilor, nu ar putea să se întreţină, chiar dacă a urmat singura secţie din ţară de acest gen.

„Eu dacă ar fi să-mi iau acum viața în mâini, să caut de lucru în meseria mea, nu aș găsi, pentru că eu am terminat pe domeniul de cercetare care este blocat. Eu, ca arheolog, mă pot angaja într-un muzeu, într-un institut de cercetare, dar posturile sunt blocate”, povesteşte Oana.

La protest, Oana a ales un mod inedit de a-şi spune nemulţumirile. Este îmbrăcată într-un steag, pe care sunt scrise versuri dintr-o melodie a formaţiei Queen.

„Mesajul provine chiar de la numele unei melodii a formației Queen, ”I want to break free, god knows”, este mesajul meu pentru Europa. De asemenea noi am mai redactat o pancartă pe care am scris în mai multe limbi de circulație internațională ”Libertate” și ”Jos dictatura”, în engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană, pentru că am urmărit posturi internaționale, ce se transmite în vest și în toată lumea despre asta, și prima chestie a fost ”Huliganii”, povesteşte Oana.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite