Protecţia Copilului a ajuns abia astăzi la familiile bătăuşilor de la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Batranul a fost lovit in plina strada
Batranul a fost lovit in plina strada

Ancheta Protecţiei Copilului avansează greu în cazul copiilor care au atacat, sâmbătă, un bătrân în plină stradă, la Mediaş. Asta, în condiţiile în care minorii au şi antecedente, doi dintre ei fiind reclamaţi în iarna acestui an pentru că părinţii i-au trimis la cerşit.

Ancheta în cazul celor şase minori de etnie romă care au şocat o ţară întreagă, după ce au atacat sâmbătă un bătrân în plină stradă, în zona centrală a Mediaşului, avansează greu. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au ajuns abia astăzi, la trei zile de la incident, la familiile minorilor, care locuiesc în municipiul Mediaş.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, chiar dacă incidentul a avut loc sâmbătă la familii s-a ajuns abia astăzi pentru că luni „s-a discutat cu celelalte instituţii implicate – Poliţie, Primărie”.

„Echipa a fost astăzi pe teren, este la Mediaş, urmând ca în câteva zile să prezentăm rezultatele raportului”, precizează Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Lucrurile se mişcă greu în ciuda faptului că se ştie că este vorba despre nişte copii cu probleme. Trei dintre cei şase copii stau cu familiile în locuinţe sociale, iar la începutul acestui an doi dintre ei au fost reclamaţi pentru cerşetorie, potrivit DGASPC. 

Atunci, Protecţia Copilului i-a îndrumat spre Primăria din Mediaş, pentru acordarea de locuinţe şi ajutoare sociale şi pentru „monitorizare”, şi cam atât.

„În momentul acela s-a soluţionat problema prin monitorizarea de către Primărie şi acordarea de locuinţe sociale”, mai spune purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Incidentul de la Mediaș, care a şocat o ţară întreagă, a avut loc sâmbătă, în plină zi, în zona centrală a orașului.  VIDEO ȘOCANT Vezi cum un bătrân este atacat în plină stradă de o gașcă de copii romi

Contactat de Adevărul, regele romilor de la Sibiu, Florin Cioabă, consideră că principalii vinovați în cazul incidentului de la Mediaș sunt părinții copiilor. Regele romilor, Florin Cioabă, despre incidentul de la Mediaș ”Nu sunt de acord cu asemenea manifestări”

Duminică după-amiază, agresorii bărbatului au fost identificați de polițiști. Este vorba despre 4 băieți și 2 fete, toți de etnie romă. Agresorii bărbatului bătut în plină stradă, la Mediaș, au fost identificați

Luni, directorul DGASPC a declarat că instituţia a început o anchetă și așteaptă rezultatele cercetării pentru a hotărî ce vor face în cazul minorilor. Bătăușii de la Mediaș ar putea ajunge într-un centru de plasament

Trei dintre bătăușii de la Mediaș, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, stau în municipiul Media, împreună cu familiile lor, în locuințe sociale primite de la Primărie. Trei dintre familiile bătăușilor din Mediaș au locuințe sociale de la Primăria Mediaș. Copiii cerșeau în urmă cu doi ani






Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite