Proiecţii de filme documentare la Transilvania Tatoo Expo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transilvania Tatoo Expo va avea loc la Sibiu intre 22 si 24 iunie. Foto: Ovidiu Matiu
Transilvania Tatoo Expo va avea loc la Sibiu intre 22 si 24 iunie. Foto: Ovidiu Matiu

În perioada 22 – 24 iunie 2012, în baza unui parteneriat cu Astra Film Sibiu, în cadrul convenției de la Sibiu vor fi proiectate trei filme documentare despre istoria tatuajelor, simbolistica lor și modul în care aceastea influențează viața oamenilor, din cele mai vechi timpuri până în prezent.

„Covered” (SUA, 2010) este o producție americană în regia lui Beverly Thompson care vorbește despre decizii și modul în care acestea ne influențează viața. Filmul face o incursiune în lumea unor femei tatuate și felul în care sunt ele percepute de societate.

 „Familiy Ink” (Norvegia, 2008) este un documentar etnografic care prezintă arta tattoo dintr-o altă perspectivă, aceea a unei afaceri, prezentând câteva aspecte din viața unei familii din Norvegia care conduce un salon de tatuaje.

„Modest Scarring” (SUA, 2001) este un documentar prezentat la multe festivaluri de profil din SUA și câștigător a numeroase premii, care face o paralelă între felul în care sunt percepute tatuajele în societățile „primitive” și modul în care le vedem noi, reprezentanții societății moderne.

Filmele documentare vor fi proiectate în sala studio a Casei de Cultură a Sindicatelor. Activitățile conexe din cadrul ediției din acest an a Transilvania Tattoo Expo vor avea loc în foaierul și pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Piața Unirii din Sibiu.

Zona va fi închisă în perioada convenției, accesul publicului facându-se doar pe baza de bilet. Prețul unui bilet este de 15 RON/zi și 30 RON/weekend și asigură accesul la toate evenimentele incluse în programul artistic al convenției. Biletele pot fi achiziționate la intrarea în spațiul de eveniment.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite