Proiect pentru consilierea, sprijinirea și recuperearea victimelor violenței familiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„ALEG siguranţa”: depăşirea traumei şi câştigarea independenţei economice pentru victimele violenţei domestice şi copiii lor este proiectul depus de asociatia A.L.E.G. din Sibiu pentru  selectie in cadrul Programului de Granturi Raiffeisen.

220000 lei este fondul total pe care Banca Raiffesen este dispusa sa il imparta proiectelor care vor intruni cel mai mare numar de voturi din partea publicului.  Bugetul maxim al unui proiect este 22.000 lei.

“Proiectul pe care speram sa-l putem implementa cu ajutorul acestor fonduri va asigura timp de 1an trei servicii importante pentru 15 victime ale violentei familiale si copii lor:
1. Consiliere juridică şi asistare pe tot parcursul procedurilor legale pe care victima alege să le urmeze
2. Sprijinirea victimei în vederea obţinerii independenţei economice (reorientare profesională, găsirea unui loc de muncă, educaţie financiară, sprijin în demararea unei activităţi independente generatoare de venit)
3. Recuperare dupa trauma violentei prin psihoterapie individuală şi de grup”, spune Camelia Proca, director A.L.E.G.

De ce ar fi un astfel de proiect mai important ca unul de mediu sau de educatie? Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră violenţa domestică cel mai mare risc de sănătate la adresa femeilor, mai mare decât bolile de inimă sau accidentele rutiere. În 2009 Inspectoratul General de Poliţie a înregistrat 101 decese în România în urma violenţei familiale.

Tot 2009 în judetul Sibiu, 142 de persoane in situatii de violenta familiala au solicitat certificat medico-legal dar nu s-a inregistrat nici o condamnare pe legea 217/2003 privind prevenirea si comabeterea violentei familiale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite