Proiect de prevenire antidrog implementat în două şcoli din municipiul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto - Arhivă
Foto - Arhivă

Obiceiul tinerilor de a fuma, de a consuma alcool, cafea şi substanţe noi cu efect psihoactiv denumite generic „etnobotanice”, precum şi droguri ilegale este o realitate ce nu trebuie ascunsă, ci combătută prin mijloace informaţionale de care tinerii au nevoie înainte de a lua o decizie.

CITIŢI ŞI:

AIESEC începe recrutările de toamnă. Vezi când şi unde au loc!

Educaţie prin imagine pentru câteva mii de copii, la Astra Film Junior 2011

Ce filme şi ce piese de teatru vedem săptămâna aceasta la Sibiu

De aceea, informarea elevilor cu privire la pericolele şi riscurile consumului de droguri licite şi ilicite constituie o componentă importantă a educaţiei, prevenirea fiind cheia acestei probleme.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu va implementa în perioada octombrie 2011 – iunie 2011 proiectul „Alege o viaţă sănătoasă!”, adresat elevilor claselor V-VII din cadrul Şcolilor cu clasele I-VIII „Radu Selejan” şi „Regina Maria” Sibiu, având ca scop prevenirea consumului de droguri prin informarea şi sensibilizarea elevilor în ceea ce priveşte problematica drogurilor, conştientizarea lor asupra riscurilor generate de acesta şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Cum se aplică proiectul
În cadrul proiectului, fiecare clasă va participa la 8 activităţi specifice în cadrul cărora li se vor furniza noţiuni legate despre drogurile licite şi ilicite, efectele consumului asupra organismului, trecerea de la consumul experimental la dependenţă, prezentarea unor modalităţi de a rezista tentaţiei consumului de droguri şi de a face faţă presiunii grupului, precum şi noţiuni legislative privind consumul şi traficul de droguri.

De asemenea, se vor organiza jocuri pe echipe şi se va încerca atragerea şi motivarea părinţilor de a se implica în lupta antidrog prin intermediul lectoratelor cu părinţii.

„Rezultatele aşteptate la nivelul beneficiarilor direcţi: sunt deţinerea de noţiuni generale legate de efectele consumului de droguri şi prevederile legislative în domeniu, conştientizarea faptului că sunt răspunzători pentru deciziile pe care le iau în privinţa consumului de droguri, înţelegerea concepţiilor greşite, prejudecăţilor şi miturilor legate de consum”, spune Consuela Ghidiu, de la Poliţia Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite