Sibiu: Proiect de 6.000.000 de euro pentru modernizarea arterei principale din Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Proiect de 6.000.000 de euro pentru modernizarea arterei principale din Agnita
Sibiu: Proiect de 6.000.000 de euro pentru modernizarea arterei principale din Agnita

Primăria şi Consiliul Local Agnita au semnat azi dimineaţă contractului de finanţare nerambursabilă pentru unul dintre cele mai mari proiecte ale judeţului Sibiu. Proiectul Agnitei a fost cel de-al şaptelea proiect depus în regiunea Centru şi al doilea proiect câştigat din judeţul Sibiu.

Cel mai avangardist proiect de infrastructură de după 1989, ce se va realiza în Agnita, se va face cu sprijinul Uniunii Europene. Acesta are un buget de aproximativ 25,5 milioane lei, şi este considerată cea mai importantă investiţie realizată în Agnita în ultimii 20 de ani. Proiectul are în vedere reabilitarea străzilor Mihai Viteazu, de la intrarea în oraş, 1 Decembrie, Republicii şi Avram Iancu, până la ieşirea din oraş, precum şi reabilitarea reţelelor de apă-canal aflate sub corpul drumului. „Conform proiectului, se va reface întreaga structură a arterei principale, astfel încât aceasta să poată suporta creşterea traficului şi creşterea greutăţii vehiculelor, odată cu finalizarea lucrărilor la cele 2 autostrăzi care traversează judeţul. De asemenea, de la un capăt la celălalt al oraşului vor fi trotuare moderne, prevăzute cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi” a explicat primarul Radu Curcean.

Piste pentru biciclişti
Acest proiect presupune ca pe ambele părţi ale drumului, în apropierea trotuarelor, să fie realizate piste pentru biciclişti, care vor fi marcate şi semnalizate corespunzător. Totodată, numărul de locuri de parcare amenajate şi marcate va fi dublat, iar staţiile de autobuz vor fi şi ele refăcute şi amenajate. Durata proiectului este de 25 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Drumul judeţean DJ 106 şi artera principală a oraşului Agnita, ambele modernizate cu fonduri europene, vor constitui cea mai scurtă legătura între Coridorul IV Pan European (frontiera Nădlac – Arad – Deva – Sibiu – Ploieşti - Bucureşti) şi Autostrada Transilvania (frontiera Borş - Cluj Napoca - Tg. Mureş – Braşov - Ploieşti). Agnita este cel de al treilea oraş din ţară care îşi reabilitează drumurile prin Programul Operaţional Regional, dar este însă oraşul cu bugetul cel mai mare, cu cei mai mulţi bani destinaţi reabilitării drumurilor.

Proiect cu „greutate”

În judeţul Sibiu, Agnita este singura localitate care a câştigat o asemenea finanţare. Celelalte proiecte au fost realizate de Consiliul Judeţean şi vizează drumuri judeţene. Proiectul a avut, iniţial, 1200 de file, dar până la final el a depăşit 5000 de pagini. Din perspectiva bugetului oraşului Agnita, investiţia de 6.000.000 de euro înseamnă întreg bugetul acestei urbe pe 4 ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite