Programul „Rabla“ resuscitează piaţa auto sibiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dealerii sibieni spun că vânzările din ultima perioadă se datorează exclusiv programului de reînnoire a parcului auto. Mii de sibieni au trecut în aceste zile prin Piaţa Mare, în speranţa că vor găsi cea mai bună ofertă pentru schimbarea autoturismului. Unii nu au mai stat pe gânduri şi au semnat un contract cu dealerii prezenţi la „Maşinăria“

CITIŢI ŞI

Maşinile „de fiţe“ fac furori în Piaţa Mare din Sibiu

Doar două luni au mai rămas până la finalul programului „Rabla“ din 2010, fapt care a determinat mii de oameni să facă o vizită salonului auto „Maşinăria“, din Piaţa Mare. Expoziţia a adus în centrul oraşului peste 100 de modele, ale principalelor mărci din Sibiu.

Evenimentul a fost primit extraordinar de bine de toţi sibienii dornici să admire maşini frumoase, dar în special de  cei aflaţi în căutarea autoturismului perfect. „Îmi căutam o maşină şi mi s-a părut cea mai bună idee să vin în Piaţa Mare pentru că ai aici aproape toţi dealerii într-un loc. Scuteşti foarte mult timp. Am şi găsit câteva variante care mi se par avantajoase prin programul «Rabla» şi o să mă decid şi voi merge direct la dealerul care mă interesează“, spune Tudor Predoiu, în vârstă de 29 de ani.

Vânzări în Piaţa Mare
Expozanţii prezenţi la eveniment spun că numărul celor interesaţi să valorifice voucherele este în continuă creştere în ultima perioadă. „ Pe toată perioada salonului, am avut discuţii cu sute de clienţi, iar unele dintre aceste discuţii s-au concretizat cu vânzarea a trei autoturisme, toate prin programul «Rabla». Avem foarte multe semnale că oamenii vor veni însă şi după finalul acestui eveniment, pentru a semna un contract pentru maşina pe care şi-o doresc“, ne-a spus Diana Baba, specialist marketing&comunicare, la TESS Sibiu.

Se caută maşini cu consum mic
Potrivit dealerilor, preferinţele clienţilor s-au schimbat radical faţă de anii anteriori, la mare căutare fiind acum maşinile cu un consum cât mai mic şi o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 2.000 cmc.

„ Dat fiind faptul că de anul viitor, impozitul pentru maşinile cu o capacitate mai mare de 2.000 de cmc se va dubla, aceste maşini nu mai sunt foarte mult pe placul clienţilor. Oamenii caută acum autoturisme de mic litraj, cu preţ care să nu depăşească 10.000 de euro. Vânzările au crescut în ultima lună şi ne aşteptăm să crească în continuare până în 23 noiembrie, când se termină programul «Rabla», pentru că oamenii preferă să profite de cei aproximativ 2.700 de euro, reducerea în cazul existenţei a trei vouchere“, spune Crăciun Bucur, consilier vânzări Trakia Sibiu.

În primele şase luni ale acestui an în judeţul Sibiu s-au vândut în total 1375 de maşini noi, cu 11% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite