Program special de 1 Iunie în Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vechi muzeu din România a pregătit o serie de evenimente deosebite pentru copii, pentru a sărbători mâine 1 iunie.

CITEŞTE ŞI:

Muzeul Naţional Brukenthal, închis de ziua lui

Cafea şi prăjituri în scop caritabil cu oamenii de afaceri germani din Sibiu

Noaptea animalelor, la Muzeul Naţional Brukenthal

Muzeul de Istorie, ora 12.00

Prezentarea proiectului „Bresle sibiene: meşteri şi ucenici” (coordonator Raluca Teodorescu )

După ce anul trecut, de 1 iunie, Muzeul Naţional Brukenthal a prezentat în Palatul Brukenthal un proiect de pedagogie muzeală ce a reunit liceenii Colegiului Naţional Pedagogic cu elevii din învăţământul primar, anul acesta, la Muzeul de Istorie, practica pedagogică aduce împreună preşcolarii Grădiniţei Nr. 38 (educator Laura Mihaela Marinescu) şi elevii clasei a X-A (prof. Sora Luxemburger). Obiectivele proiectului au fost cunoaşterea istoriei medievale locale şi cultivarea abilităţilor de interacţionare a elevilor din liceu cu elevii din învăţământul preşcolar. Caracter ludic al metodei de lucru folosită în cadrul proiectului va caracteriza şi prezentările pe care preşcolarii secondaţi de liceeni le vor face pentru colegi, părinţi şi vizitatorii muzeului.

Muzeul de Istorie, ora 13.00

Vernisajul expoziţiei Muzeul meu de Arheologie (curator Anamaria Tudorie)

În continuarea programului, elevii din învăţământul primar vă invită să vizionaţi un muzeu imaginar, constituit din obiectele realizate de ei în cadrul workshop-ului de arheologie experimentală desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2009/2010. Prin intermediul obiectelor, sugestiilor creative, macro-etichetării şi imaginilor fotografice, expoziţia descrie aventurile micilor cercetători de la sfera paleontologiei în lumea dinozaurilor, la cea a arheologiei în preistorie şi în Egiptul antic. În realizarea exponatelor elevii au învăţat să reconstituie aspecte ale vieţii oamenilor din trecut, folosind materiale precum piatra, sfoara, lutul, acuarelele, obiectele rezultate implicând un larg spectru de activităţi de la decupaj, colorat, asamblare, la modelaj, decorare, vopsire, săparea kit-ului de arheologie şi, nu în ultimul rând, la joc.

Muzeul de Istorie Naturală, orele 10.00 – 18.00

Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, copiii şi adolescenţii până la vârsta de 18 ani beneficiază de vizitare gratuită la Muzeul de Istorie Naturală.

 Alte activităţi organizate de Muzeul Naţional Brukenthal cu ocazia zilei de 1 iunie

Şcoala „Regina Maria”

Expoziţia Genurile picturii (coordonator Dana Hrib)

Începând cu data de 1 iunie, elevii clasei a V-a A (profesor diriginte Laura Zotica), vor prezenta în holul Şcolii „Regina Maria” o expoziţie de desene, acuarele şi colaje, structurată în module de prezentare a tipurilor portretului, peisajului, naturii statice şi scenei de gen. Lucrările sunt rezultatul vizitelor elevilor pe parcursul anului şcolar 2009/2010 în Galeriile de Artă Europeană din Palatul Brukenthal. 

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite