Profesorii sibieni intră în grevă generală, apoi în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de profesori vor participa şi la mitingul organizat în data de 19 mai în Capitală, acolo unde sunt aşteptaţi peste 60.000 de oameni din întreaga ţară.

CITIŢI ŞI

Tinerele mămici şi-au scos bebeluşii în stradă

ULBS scoate anul acesta la admitere peste 4.000 de locuri

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Sibiu au anunţat că 62% dintre profesorii sibieni au confirmat participarea la greva generală din învăţământ, care va fi declanşată în data de 31 mai. Astfel, peste 4.000 de cadre didactice din întreg judeţul nu vor mai intra la ore, nu vor mai trece note în catalog şi nici nu se vor prezenta la probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureta.

Mai mult chiar, profesorii sibieni ameninţă că vor trece din grevă direct în concediu de odihnă, în data de 14 iunie, în cazul în care Guvernul va reduce salariile cu 25%. „Nu am vrea să presăm pe final de an, dar de la data de 1 iunie încep ei cu măsurile de scădere masivă în zona salarială. Nu am ales noi momentul şi nu avem absolut nimic cu copiii şi chiar vrem să le transmitem că vom găsi soluţii pentru ei”, a spus  Teodor Fîrţonea, preşedintele SIP Sibiu.  Prin „soluţii“ preşedintele SIP Sibiu se referă la decalarea examenelor de final de an, explicând că este mai bine pentru copii să dea BAC-ul mai târziu, decât să îl susţină în faţa unor profesori care ştiu că vor rămâne din toamnă fără serviciu sau c un salariu foarte mic.

Potrivit lui Fârţonea, dacă reducerile de 25% s-ar pune în aplicare, aproximativ 60% dintre profesorii din învăţământul preuniversitar ar rămâne cu salarii care variază între 600 şi 700 de lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite