Profesorii Liceului de Artă au intrat în grevă pentru neplata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Liceul de Artă stau fără voia lor într-o vacanţă prelungită
Elevii de la Liceul de Artă stau fără voia lor într-o vacanţă prelungită

Dascălii au continuat ieri protestele anunţate în prima zi de şcoală şi nu au intrat la cursuri. Greva este cauzată de neplata salariilor în lunile iulie şi august, iar elevii au fost sfătuiţi să stea acasă.

CITIȚI ȘI:

Protest spontan la Liceul de Artă. Profesorii nu au participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar

VIDEO Emoţii,părinţi cu lacrimi în ochi şi bucurie la deschiderea noului an şcolar la „I.L. Caragiale” şi la Şcoala 21 GALERIE FOTO

Atmosferă de vacanţă pe holurile Liceului de Artă din Sibiu, în a doua zi de şcoală. Chiar dacă coridoarele ar fi trebuit să fie pline de elevi, iar în sălile de clasă profesorii să predea materia de început de an şcolar, situaţia nu este deloc aşa. Angajaţii liceului sibian au continuat protestul din prima zi de şcoală şi au venit la lucru doar pentru a găsi o soluţie.

“Colegii nu au fost de acord să intre la ore şi nici să îi supravegheze pe copii, prin urmare elevii au rămas acasă. Ştiu că urmau să se desfăşoare câteva şedinţe, câteva întâlniri cu liderii de sindicat şi urmează să hotărască, ce se va întâmpla începând de azi încolo. Deocamdată, din ceea ce am discutat cu colegii şi mi-au transmis încă de ieri, şi ziua de azi, din punct de vedere educaţional, va fi fără niciun folos. Din păcate şi azi copiii vor sta acasă”, a declarat directorul Liceului de Artă, Dan Călin Băban.

În pragul disperării
Cei aproximativ 110 angajaţi ai Liceului de Artă din Sibiu nu şi-au primit salariile pe lunile iulie şi august. Profesorii au ales să stea în cancelarie în semn de protest şi spun că au ajuns la limită.

“Sunt colegi cărora li s-au tăiat utilităţile pentru că nu şi-au permis să îşi plătească facturile. Sunt profesori care lucrează în sistem de 35 de ani, care au rezultate, elevii câştigă concursuri naţionale şi sunt printre cei care au rămas fără utilităţi din cauză că nu şi-au primit banii. Nu mi se pare normal ca statul să ia celor cărora ar trebui să le dea”, a spus unul dintre profesorii Liceului de Artă de la Sibiu.

Protest îndreptăţit

De cealaltă parte, inspectorul şcolar general, Constantin Gorun, a declarat că vede protestul profesorilor ca unul îndreptăţit, spunând, în acelaşi timp, că au fost făcute toate demersurile din partea Inspectoratului Şcolar pentru plata profesorilor.

“Am făcut toate demersurile către trezorerie pentru ca angajaţii liecului să-şi primească banii. Am şi nominalizat unităţile de învăţământ unde există excedent financiar pentru ca banii să fie distribuiţi Liceului de Artă, având în vedere că este un caz exepţional. Din partea noastră este voinţă. Protestul profesorilor este unul îndreptăţit pentru că nu şi-au mai primit salariile de două luni”, a declarat Constantin Gorun.

65 de zile au trecut de când profesorii nu şi-au mai primit drepturile salariile

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite