Sibiu: Profesor englez confirmat cu gripă porcină la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Profesor englez confirmat cu gripă porcină la Sibiu
Sibiu: Profesor englez confirmat cu gripă porcină la Sibiu

Un profesor din Anglia aflat la Sibiu de duminica trecută, pentru un schimb de experiență, a început să se simtă rău marţi şi să aibă simptome specific noii gripe. În aceeaşi seară s-a prezentat la Spitalui Clinic Judeţean de Urgenţă.

Confirmarea contactării virusului AH1N1 a venit după patru zile, pacientul fiind izolat în locuinţa de protocol a Inspectoratului Şcolar, unde i se administrează tratamentul specific potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, doctor Adela Morar.
Pe lângă bolnav, au fost izolaţi şi ceilalţi zece mebri ai delegaţiei. „Exista varianta să fie internat dar a având dreptul, a refuzat acest lucru, aşa că a fost izolat în locul în care era cazat şi nimeni nu a mai intrat în contact cu grupul. Perioada de urmărire, care este de şapte zile se apropie de final şi niciunul dintre ceilalţi memrbi ai delegaţiei nu a mai prezentat simptome” a precizat dr. Adela Morar.
Până să fie izolat în camera de hotel în care este cazat, profesorul englez a fost în vizită la Școala 21 de pe strada Luptei și la Colegiul Alimentar din Terezian. Nu există însă decât un pericol minor ca cei cu care a intrat în contact să fi contactat virusul, pentru că profesorul englez depistat cu gripa porcină a avit contacte de scurtă durată. Pericolul ar fi fost dacă persoana infectată ar fi stat mai mult de o oră la mai puţin de un metru de alte persoane.
“Noi am instruit medicii şcolari să meargă zilnic prin instituţii să vadă dacă sunt probleme. Este oricum o perioadă în care se suprapun şi alte tipuri de viroze, dar nu s-a semnalat nimic” a completat purtătorul de cuvânt al DSP. 
Acesta este cel de-al şaptelea caz de gripă porcină confirmat la Sibiu de la declanşarea pandemiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite