Procurorul general al României cere urgentarea soluţionării cazului Florin Apostu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Florin Apostu se află în prezent în arest la Bucureşti. Foto: Dorin Ţimonea
Procurorul Florin Apostu se află în prezent în arest la Bucureşti. Foto: Dorin Ţimonea

Codruţa Kovesi a declarat că nu a dat audienţe la nicio persoană implicată în dosarul prim procurorului sibian.

CITIŢI ŞI:

Procurorul sibian Florin Apostu mai stă 30 de zile în arest

Iohannis despre dosarul prim procurorului Florin Apostu: ”Aceste probleme afectează grav imaginea Sibiului”

Florin Apostu, şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu va fi judecat la Constanţa

Prezentă la Sibiu pentru un seminar ce vizează combaterea evaziunii fiscale, Codruţa Koveşi, procuror general al României, a acceptat să dea declaraţii şi despre cazul prim-procuroului Florin Apostu, cel care momentan se află în arest pentru fapte de corupţie. „Statutul de magistrat îmi interzice să comentez cazurile aflate pe rol. În totdeauna am spus că magistraţii care suspectaţi că au comis fapte de natură penală nu trebuiesc protejaţi ci trebuiesc trataţi ca toate persoanele ce sunt implicate în astfel de situaţii. Am cerut urgentarea soluţionării în cazul dosarului lui Florin Apostu. Vreau ca legea să fie aplicată aşa cum trebuie şi în acest caz” a explicat Kovesi.

Apostu este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals intelectual, două infracţiuni de reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului.

Discuţii cu prim procurorul Irimie
Procurorul General al României, a mai explicat că a purtat de asemenea discuţii cu prim procurorull parchetului de pe lângă tribunalul Sibiu, Irimie Ioan şi a dispus să se facă un control pe dosarele soluţionate care au avut ca obiect infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. „Am solicitat totodată să se ia măsuri şi să se verifice constant modul în care face supravegherea dosarelor care sunt trimise organelor de poliţie. Sper ca pe viitor astfel de situaţii să nu fie repetate” a mai spus Kovesi. Procurorul general a ţinut să specifice că personal nu a primit în audienţă nici una din persoanele implicate în dosarul Florin Apostu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite