Primul lung metraj al lui Silviu Purcărete vine la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectiile incep pe 27 aprilie
Proiectiile incep pe 27 aprilie

Filmul va fi prezentat zilnic, în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Hala Balanța. Proiecțiile vor începe la ora 21:00, în sala de spectacol unde au loc de obicei reprezentațiile pentru mega – producția „Faust“.

Filmul „Undeva la Palilula“, în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Ofelia Popii, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj – Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare „Fateless”, în regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), şi „Mansfeld” de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (25 mai – 3 iunie 2012), rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul „Moromeţii” de Stere Gulea.

Horaţiu Mălăele şi Marius Manole întregesc o distribuţie care numără peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani în Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Accesul publicului la proiecția filmului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe www.tnrs.ro. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Acest eveniment este prezentat de Transilvania Film și Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu.

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite