Primul adăpost de berze din ţară va funcţiona la Cristian, în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Prietenii Berzelor”  a câştigat  proiectul  „Aripi pentru viitor”. Suma alocată în cadrul acestui proiect este de 15.000 lei, acordaţi în trei tranşe.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, scopul proiectului este atragerea de fonduri pentru construirea unui adăpost în localitatea Cristian pentru berzele rănite sau care din diferite motive nu au putut migra.

„Primul demers în acest sens este amenajarea unui punct de informare pentru turişti în incinta Bisericii Evanghelice din Cristian. În cadrul acestui punct de informare se vor desfăşura diferite activităţi de promovare a berzei albe şi a localităţii Cristian“, arată reprezentanţii asociaţiei.

Finanţarea primită în cadrul proiectului va fi folosită în totalitate pentru confecţionarea de produse promoţionale ce vor fi oferite turiştilor în schimbul unor donaţii diferenţiate. „Sustenabilitatea proiectului va fi asigurata prin faptul că din suma rezultată prin vânzarea de produse personalizate se va păstra un fond de rulaj care va fi folosit permanent pentru realizarea de noi produse“, au completate membrii asociaţiei. 

Cristianul are cele mai multe berze
În ultimii ani localitatea Cristian a ocupat locul întâi pe ţară în ceea ce priveşte populaţia de barză albă prin numărul mare de cuiburi ocupate. Anul acesta au fost ocupate din nou 30 de cuiburi şi la momentul actual există 84 de pui.

În  adăpostul pe care membrii asociaţiei l-au improvizat în Cristian au fost îngrijite, din 2007 până la momentul actual  peste 30 de berze din toată ţara, accidentate din varii motive. Dacă la începutul activităţii membrilor asociaţiei, berzele ajunse în adăpost au fost din localităţi precum Gura Râului, Tălmaciu, Cristian sau Săcădate, mai apoi au început să sosescă treptat berze din alte colţuri ale ţării precum, Braşov, Hunedoara, Craiova sau Reşiţa.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite