Primele zile din 2010, mană cerească pentru taximetriştii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii se aşteaptă la o scădere drastică a comenzilor în următoarea perioadă
Taximetriştii se aşteaptă la o scădere drastică a comenzilor în următoarea perioadă

De voie, de nevoie, mulţi dintre taximetrişti au ieşit în stradă în noaptea de Revelion şi în primele zile ale anului. Aceştia sunt conştineţi că încasările realizate în aceste zile vor compensa pierderile din perioada care va urma.

În timp de majoritatea sibienilor au profitat din plin de Revelion şi de mini-vacanţa din primele zile ale anului 2010, taximetriştii au fost la datorie. Aceştia spun că încasările au fost duble sau chiar triple faţă de o zi normală, dar spun că, totuşi, au fost mult mai slabe faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. „ Cel mai bine a mers în noaptea de Revelion, când încasările au depăşit cu mult o zi normală. Faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut, comenzile s-au redus însă la jumătate. Dacă în noaptea dintre 2008 şi 2009 am avut încasări de peste 500 de lei, anul acesta am câştigat 270 de lei. Este totuşi, mult mai bine decât în-tro zi normală de lucru“, ne-a spus Aurel Ciobanu.

Ianuarie, lună „moartă“
Taximetriştii spun că veniturile din primele zile ale anului vor compensa astfel pierderile din perioada care va urma. „ De obicei, primele zile ale anului sunt destul de bune şi vor mai fi până în 7,8 ianuarie, până după Sfântul Ion.Comenzile vor scădea însă aproape la zero până la sfârşitul lunii, pentru că oamenii rămân fără bani după sărbători şi nu-şi mai permit să apeleze la taxiuri“,consideră Ioan Tulban, un alt taximetrist. O cursă cu taxiul se tarifează cu 1,48 de lei pe kilometru, în timpul zilei şi cu 1,69 lei pe kilometru în timpul nopţii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite