Primăria va cumpăra un al doilea utilaj de ridicat maşini ce va putea ridica şi autoturisme mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Klaus Iohannis a anunţat că serviciul SC Pieţe SA va achiziţiona în 2012 un al doilea utilaj care să ridice maşinile parcare neregulamentar în oraş. Utilajul va fi unul ce va putea ridica şi maşini mari.

Municipalitatea sibiană are de gând ca în anul ce tocmai a început să facă investiţii prin intermediul SC Pieţe SA, într-un nou utilaj de ridicat maşini ce nu sunt parcate sau staţionate regulamentar pe domeniul public şi privat al municipiului Sibiu.

Primarul Klaus Iohannis a mărturisit că deocamdată se caută soluţia cea mai potrivită pentru această investiţie. “Este ştiut faptul că Serviciul Pieţe s-a transformat în societate comercială şi de aceea cei de acolo trebuie să îşi facă nişte calcule. Cel mai probabil va fi nevoie de contractarea unui credit pentru cumpărarea unui nou utilaj. Lucrurile sunt un pic mai complicate şi datorită faptului că am privatizat această societate şi nu mai putem cumpăra noi, primăria, o astfel de maşină”, a explicat primarul Sibiului.

Totuşi acesta spune că în 2012 noul utilaj va putea fi văzut la lucru pe străzile oraşului. Iohannis a mai explicat că noul utilaj ar trebui să îi pună serios pe gânduri şi pe cei ce au maşini mai mari şi catadisesc să parcheze pe unde doresc şi nu se tem că maşina lor ar putea fi ridicată. “Nu ştiu deocamdată dacă vom cumpăra în martie sau septembrie acest utilaj. Sperăm ca el să fie achiziţionat cât mai repede. Ştiu însă că vom achiziţiona un utilaj care să ridice maşini mari cum ar fi microbuze, SUV-uri sau transportere” a mai declarat edilul Sibiului.

Peste 2.600 maşini ridicate în 2011
Utilajul de ridicat a acţionat tot anul, în trei schimburi, în zonele aglomerate ale oraşului pentru a decongestiona străzile de maşinile parcate neregulamentar. SC Pieţe SA a încheiat 2.375 de procese vebale de contravenţie.

Şi Poliţia Locală a contribuit la ordonarea traficului şi a parcărilor. Agenţii au aplicat un număr de 2.027 de amenzi, suma astfel încasată fiind de 189.820 lei. Majoritatea dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru parcarea neregulamentară pe trotuar (942), staţionarea nepermisă în locuri cu folosinţă exclusivă (locuri pentru persoane cu handicap, locuri pentru care s-a achitat o taxă de rezervare de 100 lei/lună) – (544) şi pentru blocarea căilor de acces (244).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite