Primăria ia măsuri împotriva caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii se pot opri să se răcorească la fântâna arteziană din Piaţa Mare
Sibienii se pot opri să se răcorească la fântâna arteziană din Piaţa Mare

Municipalitatea este pregătită pentru a putea face faţă zilelor caniculare din această perioadă. Punctele de prim-ajutor sunt gata să fie instalate în cazul în care temperatura va depăşi valoarea de 37°C pentru două zile consecutiv sau în urma unei notificări primite din partea Prefectului Judeţului Sibiu.

În aceste cazuri, municipalitatea este pregătită să amenajeze patru astfel de puncte: la Piaţa Cibin (în faţa halei de carne şi produse lactate), în faţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, la intrarea în Muzeul Brukenthal şi în faţa bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu.  Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va asigura asistente medicale sau voluntari care vor acorda sprijin specializat persoanelor care au nevoie.

Măsuri speciale şi pentru verdeaţa din parcuri şi zone verzi

Municipalitatea, prin serviciul public specializat, are grijă ca în această perioadă foarte caldă, plantele din parcuri şi zonele verzi să fie udate noaptea, fiind folosită o autostropitoare a cărei capacitate este de 8.000 de litri. Ghivecele cu muşcate amplasate pe stâlpi sunt stropite o dată la două zile, în timp ce întreţinerea tuturor zonelor din parcuri este o activitate zilnică.

Săptămânal, angajaţii Serviciului Public pentru Administrare Parcuri şi Zone Verzi înlocuiesc florile din rondouri, cosesc iarba şi întreţin gardul viu. Toate aceste operaţiuni se realizează mecanizat, folosindu-se un tractoraş şi mai multe trimmere.

Locuitorii Grădinii Zoologice găsesc adăpost în pădure

Cele 187 de animale adăpostite de Grădina Zoologică Sibiu sunt ferite de temperaturile ridicate pentru faptul că Grădina este amenajată în pădure. În plus, angajaţii Grădinii Zoologice au grijă ca animalelor să nu le lipsească apa şi să primească mai multe fructe şi legume. De asemenea, în timpul amiezii animalele care fac faţă mai greu căldurii sunt dirijate spre adăposturile lor interioare, pentru mai multă răcoare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite