Primăria eliberează certificate de divorţ amiabil pentru o taxă de 50 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană a stabilit în sfârşit cuantumul taxei percepută de către serviciul Stare Civilă în cazul în care cuplurile de căsătoriţi din oraş, vor să divorţeze pe cale amiabilă şi să primească certificatul de divorţ la primărie.

CITIŢI ŞI:

Mai puţine căsătorii,dar mai multe divorţuri,în 2010, la Sibiu

Fiica ministrului Ariton l-a înebunit pe Cici de la trupa Sistem

Valoarea taxei a fost stabilită la suma de 50 de lei. În cazul în care se solicită eliberarea unui alt certificat de divorţ, pentru că cel original a fost pierdut sau deteriorat, primăria a stabilit să aplice o amendă celor care doresc aşa ceva. Cumantumul amenzii contravenţionale în acest caz a fost stabilit la suma de 100 de lei.

Achitarea taxei specială pentru eliberarea certificatului de divorţ se face la casieriei direcţiei fiscale din cadrul administraţiei locale. O statistică a compartimentului Stare Civilă din Sibiu, arată că în medie, la Sibiu, se înregistrează aproximativ 1270 de căsătorii pe an. În 2009 şi 2010 la Sibiu, au divorţat aproximativ 110 cuplur care au făcut acest lucru prin acordul părţilor.

De semnalat că taxa stabilită de primărie este de 10 ori mai mică decât cea încasată de către un notar pentru eliberarea unui certificat de divorţ pe cale amiabilă. Până acum un număr de 12 dosare au fost depuse la primărie, pentru pronunţarea unui divorţ pe care amiabilă.Consilul Local urmează să ratifice joi cuantumul stabilit pentru taxa de divorţ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite