Primăria angajează un avocat ca să se războiască în justiţie cu cei de la Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis
Primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis

Avocatul Lucian Chirilă va fi angajat pentru asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată în dosarul care are ca obiect contestaţia deciziei Camerei de Conturi Sibiu prin care angajaţii primărie ar trebui să restituie peste 1 milion de euro.

CITIŢI ŞI:

Premieră în România. Primarul Sibiului se dă singur în judecată şi îşi autoimpută 9.900 de lei

Iohannis face scandal pentru că Guvernul României propune tăierea cotelor defalcate din impozitul pe venit ce revin bugetelor locale

Cel mai cunoscut om de televiziune din Sibiu a plecat de la Antena 1

Consilierii Locali vor aproba joi un proiect de hotărâre prin care primarul Klaus Iohannis să angajeze un apărător pentru angajaţii administraţiei locale, avocat care să reprezinte interesele acestora în conflictul transformat în proces între aceştia şi Camera de Conturi Sibiu.

„Propunem adoptarea unei hotărâri de către Consiliu Local al Municipiului Sibiu privind angajarea avocatului Lucian Chirilă, pentru asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată în dosarul care are ca obiect contestaţia deciziei Camerei de Conturi Sibiu”, se arată în proiectul ce va fi supus aprobării în şedinţa de joi.

Reamintim că raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul fiscal 2010 a stârnit rumoare în aceste zile, instituţia primăriei şi la serviciile subordonate acesteia. Angajaţii trebuie să restituie aproape 1 milion de euro, încasaţi ca drept salarial special în anul trecut. În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 1000 de persoane, care au încasat în medie câte 500 de lei lunar, ceea ce înseamnă că fiecare trebuie să restituie cel puţin 6.000 de lei.

Primăria Sibiu spune că a acordat aceste sume de bani în baza unei Hotărâri Judecătoreşti obţinută în anul 2005 care specifică în mod clar că aceste drepturi nu sunt de natură salarială, ci sunt drepturi speciale.

„Fără aceste drepturi speciale, care oricum sunt modeste ca şi cuantum, majoritatea angajaţilor Primăriei Sibiu sunt remuneraţi cu sume de sub 700 de lei. Hotărârea Judecătorească este cea care validează contractul colectiv de muncă care a generat plata acestor drepturi speciale. Raportul Curţii de Conturi Sibiu a plecat de la premisa că acestea sunt drepturi de natură salarială, dar revenim cu menţiunea că drepturile speciale acordate angajaţilor Primăriei Sibiu nu intră în această categorie”, a explicat Mirela Gligore, de la biroul de presă al Primăriei Sibiu.

În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 700 de persoane, care au încasat câte 500 de lei lunar, ceea ce înseamnă că fiecare trebuie să restituie 6.000 de lei. „Municipalitatea va contesta acest raport la instanţele competente”, a mai spus Mirela Gligore.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite