Primăria Sibiu refuză donaţia unei tigroaice din Suceava din motive de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

Şansele ca Baghera să rămână în cadrul Grădinii Zoologice din Sibiu, după ce luna trecută mama lui a evadat din cuşca lăsată neglijent deschisă de un îngrijitor sunt din ce în ce mai mici. Primăria Sibiu a declinat însă deocamdată oferta unui sucevean de a dona o tigroaică pentru Zoo din Dumbrava Sibiului.

CITIŢI ŞI:

Îngrijitorul ce a uitat cuşca deschisă la Zoo a fost dat afară şi trebuie să plătească tigrul

O tigroaică de la Ilişeşti, pentru Grădina Zoologică Sibiu


La finele anului trecut proprietarul unei grădini zoologice private din judeţul Suceava a venit cu o propunere inedită către administraţia locală sibiană. Ioan Dorin Şoimaru, patron al grădinii din Ilişeşti a anunţat că va dona o tigroaică, Katiuşa, în vârstă de şapte ani, către Grădina Zoologică din Sibiu, în mod gratuit.

Primăria Sibiu a declinat însă deocamdată oferta. “Municipalitatea a fost contactată în legătură cu dorinţa unui cetăţean de a dona Grădinii Zoologice Sibiu un tigru. Din păcate nu se poate accepta această donaţie până ce nu se vor finaliza lucrările de îmbunătăţire a siguranţei cuştilor”, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Cum lucrările nu vor fi demarate decât în primăvara acestui an şi vor dura mai mult ca sigur până la finele lui 2012, şansele ca Baghera să mai rămână la Sibiu sunt mici.

„Am contactat mai multe fundaţii de profil pentru a ne ajuta în găsirea unui areal pentru Baghera. Până în prezent nu am primit niciun răspuns pozitiv. Dacă se va găsi o locaţie atunci tigrul va merge în altă parte”, a mai spus reprezentanta municipalităţii sibiene, care a admis că Baghera are şanse reduse să mai fie păstrat în Zoo din Dumbrava Sibiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite