Primăria Sibiu abandonează investiţiile la 40 de străzi din cauza Guvernului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea s-a resemnat cu gândul că Executivul nu va mai aproba luarea creditului de 11,5 milioane de euro de la BERD.

CITIŢI ŞI:

Băncile din parcuri şi de pe străzi vor fi reparate de municipalitate

Primăria reconfigurează traficul pe străzi importante din Sibiu

Viteza de rulare pe „strada morţii” redusă la 30 km/h

Măsurile impuse de Guvern în ultimele zile, în privinţa administraţiilor locale şi mai ales în privinţa condiţiilor în care primăriile mai pot să acceseze credite de la bănci pentru a face diferite investiţii au dat peste capt tot planul de reabilitare a infrastructurii în Sibiu. Primarul Klaus Iohannis a admis că şansele de a mai vedea în conturile primăriei Sibiu cele 11.500.000 de euro pe care BERD-ul i-a aprobat ca împrumut, dar municipalitatea nu poate să îi acceseze pentru că are nevoie de un acord pozitiv din partea unei comisii de la Ministerul de Finanţe, sunt mici. „Sunt sceptic că vom mai putea să primim aceşti bani, mai ales şi după ce s-a întâmplat în ultimele zile. Comisia respectivă a tărăgănat luarea unei decizii, iar acum cred că şansele de a se acorda un aviz favorabil, sunt aproape nule” a mărturisit Iohannis.

Adio pod nou peste Cibin
Municipalitatea avea prins în planul de modernizări şi reabilitări de infrastructură, investirea în 40 de artere din tot oraşul, precum şi amenajarea unui nou pod peste râul Cibin, în prelungirea străzii Neculce, acolo unde actualmente funcţionează doar un pod pietonal. „Păi nu mai avem ce să facem dacă nu primim banii şi în aceste condiţii nu mai facem nicio investiţie din cele programate”, a mai spus Iohannis. Cele mai afectate cartiere sunt Turnişor şi Lazaret, acolo unde se află mai mult de jumătate din străzile care urmau să fie modernizate.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite