Prima licitație de oi crescute ecologic are loc duminică, la Vurpăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Aproximativ 100 de oi, berbeci și miei crescute bio vor putea fi cumpărate duminică la Vurpăr, prima licitație de acest fel fiind programată să înceapăla ora 10:00.

La licitație se vor prezenta producători din Vurpăr, membri ai grupului Eco Miorița. ”Avem 16 participanţi cu animale din zona noastră. ţigaie, ţurcană, ţigaie sârbească, lacon. Toţi sunt atestaţi ecologic, au certificate ecologice. Se prezintă oi, berbeci, miei, totul cu certificat ecologic", a explicat Florin Dragomir.

Specailiștii spun că, în acest moment cel puțin, mieii crescuți ecologic nu sunt mai scumpi, dar în timp se va face diferența de preț.

"Nu există diferenţă mare de preţ între ovinele crescute ecologic şi cele crescute natural, dar există, totuşi, un pas în faţă: se vând mai repede. Chiar dacă se vând în acelaşi loc, cele bio se vând prima dată şi după aceea celelalte. Dar eu sunt sigur că într-un an de zile vom
discuta foarte serios şi de o diferenţă de preţ", spune Gheorghe Budrală, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite