Sibiu: Prima grădiniţă ortodoxă se deschide la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia la noua grădiniţă s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei şi urmează să fie finalizată în maxim o lună de zile. Acesta va avea o capacitate de 50 de locuri.

Problema locurilor în grădiniţele sibiene va fi diminuată într-o mică măsură din această toamnă, când la Sibiu se va deschide prima grădiniţă creştin ortodoxă din oraş, numită „Sf. Vasile cel Mare”. Aceasta este situată pe strada Dealului, nr. 13, într-o clădire care aparţine Arhiepiscopiei Sibiului. Grădiniţa va funcţiona în regim privat, va avea program prelungit şi va oferi micuţilor cele mai bune condiţii, la costuri accesibile. „S-a avut în vedere importanţa şi necesitatea acordării, dincolo de metodologia educaţională specifică, a unei corecte educaţii tinerei generaţii, fundamentată pe principiile morale şi pe învăţătura de credinţă a Bisericii noastre strămoşeşti. Sunt convins că în toate grădiniţele copiii primesc o educaţie bună, însă la noi vor lipsi televizoarele şi celelalte aparaturi care nu îi ajută pe copii în dezvoltare şi ne vom concentra pe activităţi care să le dezvolte celor mici capacităţile intelectuale. Costurile nu le-am stabilit deocamdată, însă raţiunea noastră nu a fost să o transformăm în afacere pentru a crea profit, ci vrem să investim în educaţie. Costurile vor fi unele destul de mici”, ne-a spus părintele Cristian Vaida, cel care se ocupă de acest proiect. 

Jumătate din locuri au fost ocupate

Înscrierea copiilor pentru noua grădiniţă a început la 1 iunie, ca şi în celelalte cazuri. Cererile nu au întârziat nici ele să apară, aşa că jumătate din totalul locurilor disponibile au fost deja ocupate. Reprezentanţii Arhiepiscopiei nu au un criteriu de selecţie pentru cei mici, înscrierile făcându-se în ordinea cererilor. „Grădiniţa va avea o capacitate de 50 de locuri. De când am început înscrierile, jumătate din acestea au fost deja ocupate şi suntem convinşi că părinţii vor continua să vină destul de repede”, ne-a mai spus părintele Cristian Vaida. Cei care doresc să-şi înscrie micuţii la prima grădiniţă creştin ortodoxă din oraş o pot face la secretariatul Arhiepiscopiei, de pe strada Mitropoliei, nr 24.

Investiţie de 100.000 de lei

Reprezentanţii instituţiei promit că noua clădire va fi finalizată în cel mult o lună de zile, iar condiţiile vor fi dintre cele mai moderne, fapt pentru care în lucrare s-au investit aproximativ 100.000 de lei. Aceasta va dispune de trei săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare pentru cei mici şi pentru dascăli, un bloc alimentar şi un izolator pentru medic. În plus, grădiniţa dispune de o grădină foarte mare, în care copiii se vor putea juca.  
O altă grădiniţă de acest gen a fost inaugurată anul trecut şi la Mediaş, având o capacitate de 10 locuri.



Locuri insuficente
În judeţul Sibiu există aproape 15.000 de locuri în grădiniţele de stat şi cele particulare autorizate, în condiţiile în care numărul celor care au vârsta necesară pentr a merge la grădiniţă se ridică, cel puţi pe hârtie, la peste 18.000. Astfel, deficitul la nivel de judeţ este de aproximativ 3.000, iar la nivel de municipiu de aproximativ 650 de locuri.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite