Preoţii predau cu chitanţă banii strânşi de Bobotează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Ardealului, banii se predau prin chitanţă în fondul parohiei, iar din ei se acoperă diverse cheltuieli, cum ar fi facturile la utilităţi sau o parte din salariul preotului.

Banii strânşi de preoţii sibieni după ce merg cu botezul sunt predaţi ulterior cu chitanţă, în fondurile parohiilor unde aceştia slujesc.

„Banii se predau prin chitanţă în fondul parohiei şi se constituie în fond parohial la dispoziţia consiliului parohial şi a preotului”, spune părintele Constantin Necula, purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit sursei citate, din banii strânşi se acoperă diverse cheltuieli, cum ar fi facturile la utilităţi sau o parte din salariul preotului.

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Chitanţele sunt ataşate la dosarul financiar al fiecărei parohii, toate dosarele fiind verificate, în fiecare an, de serviciul contabilitate al Mitropoliei.

În ceea ce priveşte contribuţiile enoriaşilor, Constantin Necula spune că „au fost parohii unde s-au redus, după criză, iar altele au rămas la un nivel scăzut”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite