Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Zilele Hungarikum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural Maghiar din Sibiu organizează în 18 şi 19 iunie 2011 a doua ediţie a Zilelor Hungarikum.Gustările de gulyás vor fi din nou în centrul atenţiei la această sărbătoare.

CITIŢI ŞI:

Lăcustă gigant, de câţiva metri, în centrul Sibiului (GALERIE FOTO)

Teatrul Naţional din Bruxelles şochează la Sibiu

În data de 18 iunie, toate evenimentele se vor desfăşura în Muzeul în Aer Liber al Complexului Naţional Muzeal ASTRA. Încă de la orele dimineţii mai multe echipe de "bucătari" vor pregăti pentru toate gusturile gulyás (gulaş), o delicatesă specific maghiară pregătită în foarte multe feluri. Degustarea, concursul şi premierea vor începe la ora 15.

Înainte de asta, de la ora 14 vă vom prezenta o regiune turistică deosebită din Ungaria, Mór precum şi vom degusta împreună vinul acestor locuri, numit EzerJó, în traducere "bun de o mie de ori". Apoi o să reunim pe scena în aer liber cinci trupe de dansuri populare maghiare din Sf. Gheorghe, Mediaş, Târnăveni, Sighişoara şi din Sibiu, iar în încheierea acestei zile vom organiza un curs deschis de dans popular maghiar tuturor celor care doresc să înveţe csárdás (ceardaş), împreună cu Ildikó István şi prietenii ei.

„A doua zi, duminică 19 iunie vom vernisa expoziţia artistului plastic Kovács Géza de la ora 18 la Galeria Habitus. Vom încheia şirul evenimentelor maghiare cu un concert atractiv în compania a doi interpreţi cu valoare recunoscută internaţional: Lantos Zoltán - un virtuoz al viorii şi Gerák Andrea - o voce cu un timbru deosebit. Concertul este programat la Sala Thalia de la ora 19” a explicat Levente Serfőző - preşedintele Asociaţiei Maghiarilor din Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite