Sibiu: Prefectura dă în judecată Primăria în cazul vânzării bazei sportive Voinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Prefectura dă în judecată Primăria în cazul vânzării bazei sportive Voinţa
Sibiu: Prefectura dă în judecată Primăria în cazul vânzării bazei sportive Voinţa

Consilierii locali au votat ieri împotriva anulării deciziei de vânzare a bazei cu pricina. Municipalitatea a demonatat, punct cu punct adresa prefecturii care a somat Primăria să abroge hotărârea de vânzare la licitaţie a terenului de la Voinţa.

ăzboiul mocnit dintre Instituţia Prefectului şi administraţia locală în fruntea căreia se află primarul Klaus Johannis, a atins ieri după amiază cote alarmante. Mai întâi în şedinţa de Consiliu Local, municipalitatea a ţinut să răspundă public recomandării Prefecturii, care ar fi dorit anularea unei hotărâri adoptate de primărie luna trecută, prin care 44.000 de metri de teren pe care se întinde baza sportivă Voinţa, să fie scoase la licitaţie, cu 96 de euro per metru pătrat. Primăria a anunţat oficial că susţinerea din partea prefectului a solicitării de revocare în sensul că instanţa de judecată a stabilit că terenul aparţine domeniului public este falsă întrucât pe deoparte instanţa nu a fost învestită cu un petit privind cosntatarea apartenenţei la domeniul public a terenului, iar pe de altă parte nu este de competenţa instanţelor judecătoreşti ca să stabilească apartenenţa la domeniul public, respectiv la domeniul privat, a autorităţii administrative locale a unor bunuri. „Instituţia prefectului invocă faptul că trebuia adoptată o hotărâre prin care să se ateste apartenenţa la domeniul public a acestui teren. Susţinerea nu îşi are fundamentare întrucât decizia civilă nu instituie o astfel de obligaţie, ea limitânduse practic la anularea actului administrativ” a explicat secretarul Primăriei, Dorin Nistor.

Primăria spune că vânzarea e valabilă
Consilierii au avut ieri în mape un document oficial prin care le era transmis consilierilor că vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului. „Noi considerăm că se respectă dreptul de preemţiune conferit de Legea nr. 1/2005, în art. 107, alin 2, 3, 4, în favoarea UJCM Sibiu, aprobând bineînţeles şi modelul de ofertă privind exerciţiul dreptului de preemţiune. Invocarea de către Instituţia Prefectului că doar Guvernul României ar putea hotărî asupra terenului, de asemenea, nu este fundamentată” a mai explicat Nistor consilierilor prezenţi. În consecinţă aceştia au votat împotriva abrogării proiectului, hotărârea rămânând astfel valabilă şi astfel baza urmând să fie vândută prin licitaţie cel mai probabil celor de la Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Meşteşugăreşti Sibiu, cea care are drept de premţiune asupra acestui obiectiv.

Se întâlnesc la Tribunal
Instituţia Prefectului nu a rămas datoare şi a luat imediat poziţie publică faţă de decizia Consilului Local. Prefectul Constantin Trihenea este decis să meargă până în pânzele albe, purătorul de cuvânt al insituţiei ce reprezintă interesele Guvernului în judeţ anunţând că acest caz este departe de a fi închis. „Am luat la cunoştinţă, de hotărârea Consiliului Local Sibiu de respingere a somaţiei Instituţiei Prefectului, privind revocarea HCL Sibiu 262/2009, referitor la baza sportivă VOINŢA. Aşa cum s-a menţionat deja, este avută în vedere şi atacarea hotărârii în instanţa de contencios administrativ, pentru revocarea acesteia” a explicat Dorin Teodorescu, de la prefectura Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite