Sibiu: Incendiu la Turnul Sfatului, de Ziua Pompierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Incendiu la Turnul Sfatului, de Ziua Pompierului
Sibiu: Incendiu la Turnul Sfatului, de Ziua Pompierului

Ziua Pompierilor, marcată în fiecare an pe 13 septembrie, este aniversată la Sibiu printr-o serie de evenimente care se întind pe durata mai multor zile. Activităţile cuprind simpozioane, ceremoniale militare sau exerciţii demonstrative şi vor culmina vineri, când pompierii vor simula un incendiu de amploare la una dintre cele mai reprezentative clădiri ale oraşului: Turnul Sfatului.

Seria manifestărilor dedicate “Zilei pompierilor” a început în această dimineaţă, la Agnita, cu o defilare a efectivelor di pompieri din oraş, fiind continuat de o prezentare a tehnicii de intervenţie din dotarea subunităţii. Mâine, festivităţile se vor muta la Mediaş, unde localnicii vor putea asista la un ceremonial militar, iar joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, va fi organizat un simpozion la care vor participa cadrele militare în rezervă şi autorităţile locale.
80 de persoane implicate în incendiul de la Turn
Punctul culminant al seriei pregătite de pompierii sibieni va fi însă vineri, când Turnul Sfatului, cu 80 de turişti în el, va fi cuprins de flăcări, în cadrul unui exerciţiu demonstrativ care va implica toate efectivele Inspectoratului. “Exerciţiul este unic atât prin locaţia aleasă, întrucât clădirea nu beneficiază de facilităţi în caz de incendiu, cât şi prin numărul foarte mare de persoane care vor lua parte la el”, spune şeful ISU, Cosmin Balcu. După exerciţiul demonstrativ, va urma unul de dresaj cu câinele Leban, primul câine specializat în căutarea persoanelor aflate sub dărâmături.
Ultima zi de sărbătoare a pompierilor va fi în 17 septembrie, la Biblioteca Astra, unde va avea loc o sesiune de comunicări cu elevi din ciclul primar şi un concurs de desene.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite