Polițistul trimis în judecată de DNA este pus la dispoziție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit IPJ Sibiu, în cei mai bine de 10 de activitate inspectorul de poliție Dumitru Baciu nu a avut nicio abatere disciplinară, ba mai mult, a primit doar calificative de bine și foarte bine.

Polițistul trimis în judecată de către procurorii DNA  pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite a fost pus la dispoziție începând de joi, 3 octombrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, inspectorul Luciana Balteș, ”măsura luată este conform articolului 65 alineatele 1 și 2 din Legea 360/2002 privind statutul polițistului, modificată și completată ulterior”.

Potrivit IPJ Sibiu, Dumitru Baciu lucrează în cadrul Poliției Mediaș din martie 2001, și a fost mai întâi agent, fiind trecut în rândul ofițerilor prin concurs, în anul 2006.

Ofițerul trimis în judecată a fost un polițist model, fără abateri disciplinare, mai mult, doar cu calificative de bine și foarte bine la evaluările de sfârșit de an.  

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Baciu și, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție,”în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008–iulie 2011, Dumitru Baciu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept. Concret, Baciu Dumitru s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale”.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite