Poliţiştii comunitari au dat azi lucrare de control pentru disponibilizări. Presa nu a avut acces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va da afară 20 de oameni pe baza unei testări, cei mai slab pregătiţi urmând să fie disponibilizaţi, după corectarea testelor date vineri după amiază. Adevărul de Seară nu a primit acceptul de a putea face fotografii înainte de examenul ce a avut loc la ora 14.00.

CITIŢI ŞI:

Consiliul Judeţean Sibiu dă afară doar 26 de angajaţi

Primăria Sibiu dă oameni afară dar preia Teatrul Gong de la CJ

Primăria Sibiu fentează Guvernul şi dă afară mai puţin cu 100 de oameni

După ce a dat exemplu celorlate administraţii locale din România şi a găsit soluţia de a privatiza din serviciile care sunt profitabile, respectiv serviciul de Pieţe, administraţia locală sibiană vrea să iasă din nou în evidenţă în privinţa selecţiei angajaţilor care vor fi disponibilizaţi pentru a ajunge la numărul maxim de angajaţi. Cum grosul pleacă din rândul celor de la Poliţia Comunitară, municipalitatea a discutat şi cu cei din cadrul sindicatului din Primărie şi s-a luat decizia ca disponibilizarea să se facă pe baza unui test, iar cei care primesc cele mai mici calificative să fie daţi afară. Cum 20 s-au înţeles cu primăria şi vor pleca „de bună voie”, prin concediere mai rămâne ca încă 20 să fie disponibilizaţi pentru a se ajunge la numărul de 109 de poliţişti comunitari, asta după ce primăria a mai salvat 21 de posturi prin înfiinţarea unui nou punct de lucru la Serviciul Public Poliţia Comunitară. „Am ajuns la concluzia că organizarea unei testări tip grilă prin care să se facă un clasament în baza căruia vor fi disponibiliaţi cei 20 de angajaţi, este cea mai bună soluţie. Vom pune în aplicare această metodă”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Azi au dat testele
Municipalitatea a stabilit şi ce tematică au întrebările de la concursul scris ce a avut loc azi.  Exact 129 de poliţişti comunitari au intrat în sălile de examinare la ora 14.00 şi au primit testele la care au tribuit să răspundă cât mai corect pentru a îşi păstra slujbele. „Este vorba de tematica poliţiei comunitare. Au fost întrebări şi din procedura şi legile specifice acestui serviciu”, a explicat Danila Costa de la Biroul de Presă.

Interzis pentru mass-media
Adevărul de Seară a făcut o solicitare încă de joi pentru a avea acces în imobilul unde a avut loc testarea. Accesul s-a cerut pentru fotografii şi discuţii cu poliţiştii înainte de examen, dar Serviciul de Poliţie Comunitară, a transmis prin intermediul biroului de Presă că se refuză cererea, fără a se oferi o explicaţie plauzibilă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite