Sibiu: „Poliţist adjectiv” modifică programul TIFF-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După premiera naţională din cadrul festivalului de la Cluj, cel mai premiat film românesc al anului va fi prezentat vineri şi la Sibiu.

Iubitorii de filme bune au un motiv cât se poate de serios să iasă din case începând de astă-seară până duminică şi să ajungă în curtea Colegiului Naţional Brukenthal, la teatrul de vară din Parcul Tineretului sau la Centrul Cultural Habitus, acolo unde vor rula câteva dintre cele mai bune filme prezentate sau premiate la cele mai importante festivalui de gen din lume. Pe parcursul festivalului, organizatorii propun un mix format din 25 dintre cele mai bune proiecţii din ultimii doi ani, format din documentare, filma politice sau comedii.

„Poliţist adjectiv”, şi la Sibiu

Deşi nu apărea între cele 25 de piese incluse în programul iniţial al festivalului, organizatorii TIFF au anunţat că pelicula „Poliţist adjectiv” va fi prezentată la Sibiu şi a fost programată pentru vineri seara, de la ora 22.00, în curtea Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal. „Aceasta este singura modificare din program, însă noi considerăm că merită. Filmul, care s-a bucurat de un succes enorm la Cluj, va înlocui pelicula „Mamut”, care se va muta în ultima zi de festival, duminică seara, în aceiaşi locaţie şi de la aceiaşi oră”, a spus Tudor Giurgiu, directorul TIFF. „Poliţist adjectiv” relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie, interpretat de Dragoş Bucur, care este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un liceean. Pe parcursul acestei investigaţii, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Filmul lui Corneliu Porumboiu, realizat la începutul acestui an, a avut premiera mondială la Cannes, iar pe plan naţional, acesta a rulat pentru prima dată în cadrul TIFF Cluj, care s-a desfăşurat între 30 mai şi 7 iunie.

Actorii, aşteptaţi la festival

Directorul festivalului a anunţat că la proiecţia de la Sibiu vor fi prezenţi câţiva dintre actorii care joacă în film şi este posibil să ajungă chiar şi actorul principal, Dragoş Bucur, care nu a putut fi prezent la Cluj. „Cu siguranţă, vor ajunge Vlad Ivanov, Irina Săulescu şi Ion Stoica, dar sperăm să ajungă şi Dragoş, care a fost la un casting la Londra, de unde s-a întors doar luni.Sper să poată veni la Sibiu, pentru că de la Cluj a lipsit. De asemena, este posibil să vină şi regizorul Corneliu Porumboiu, însă nu avem o confirmare, deocamdată”, a mai spus Tudor Giurgiu. Printre cei care şi-au mai confirmat prezenţa la festival se numără Ion Besoiu şi Olga Tudorache, actori în pelicula „Cenuşă şi sânge”, care va fi prezentat sâmbătă, de la ora 22.00, tot în curtea liceului.

Organizatorii vor pune aproximativ 600 de scaune la dispoziţia spectatorilor care vor ajunge la proiecţiile din curtea liceului Brukenthal, accesul publicului în toate cele trei locaţii fiind liber.


Programul festivalului în primele două zile

Astăzi

Centrul Cultural Habitus
Ora 16.00- ZIFT (Bulgaria 2008)
Ora 18.00- FOREVER (Slovenia 2008)
Ora 20.00- Noaptea albă a nunţii mele (Islanda 2008)
Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal
Ora 22.00- JCVD (Belgia, Luxemburg, Franţa 2008)
Teatrul devară- Pracul Tineretului
Ora 22.00- Ascunzişul (Italia 2007)

Mâine

Centrul Cultural Habitus
Ora 16.00- The higher force (Islanda 2008)
Ora 18.00- Dragoste în stil tandoori (Suedia 2008)
Ora 20.00. Ruptura (Polonia 2008)
Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal
Ora 22.00- Repo! Opera genetic! (SUA 2008)
Teatrul devară- Pracul Tineretului
Cumplit de fericit (Danemarca 2008)

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite