Sibiu: Planurile drumarilor, încurcate de ploile de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de amploare aflate în desfăşurare în mai multe zone din oraş sunt încetinite de vremea nefavorabilă din ultimele zece zile. Cum aproape in fiecare după amiază a plouat, constructorii nu pot avansa cu pregătirea străzilor pentru asfaltare.

Una dintre zonele răscolite de lucrări este cartierul Hipodrom IV, unde pe strada Siretului se lucrează la reţeaua de apă. Dacă vremea se îmbunătăţeşte de acum înainte, la sfârşitul lunii ar s-ar putea trece la turnarea asfaltului.
O altă stradă unde lucrările stagnează este în centrul oraşului. Pe Xenopol conductele de apă şi canalizare, curentul şi ţevile de gaz au fost schimbate dar se aşteaptă stabilizarea terenului moale din cauza ploilor pentru aşezarea straturilor de pietriş şi apoi de asfalt.
În Terezian, pe strada Rusciorului a fost încheiată lucrarea de modernizare a reţelei de apă şi urmează înlocuirea reţelei de gaz. Potrivit estimărilor Direcţiei Tehnice a Primăriei, strada E.A. Bieltz va vi finalizată abia spre toamnă, acum fiind înlocuite reţelele electrice şi tot cam două luni vor mai dura lucrările şi pe Aleea Călăreţilor.

Aproape de asfaltare
în timp ce pe ultimul tronson al străzii Nicolae Iorga, între sensul giratoriu şi Calea Cisnădiei urmează să fie pus stratul de balast şi bordurile, dacă timpul va ţine cu drumarii, în zona Turnişor pe strada Pomicultorilor a început deja turnarea stratului asfaltic. Dacă vor permite condiţiile meteo, până la sfârşitul săptămânii se va putea trece la turnarea ultimului strat, cel de uzură. Şi pe strada Lazaret constructorul pregăteşte trotuarele pentru aşternerea stratului de beton.

DPC pune petice
Străzile afectate de diferite săpături pentur intervenţii la utilitaţi sun peticite în aceste zile de Scoietatea de Drumuri şi Prestări Construcţii. Echipele de drumari lucrează pe străzile Oituz, Dorului, Mărăşeşti, Zaharia Boiu, Oştirii precum şi Ţiglari cu Constructorilor. După acestea vor fi peticite străzile din zona Pieţei Cluj.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite