Pilotul Mihaela Guită zboară printre îngeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„E eroina noastră!“ Aşa o descriu profesorii de la liceul Stephan Ludwing Roth din Mediaş, acolo unde Lavinia Guită a învăţat.


La Mediaş, dar mai ales la liceul în care Lavinia a învăţat e tristeţe mare. Cadrele didactice nu pot înţelege nici acum cum a fost posibilă o asemenea tragedie. Nu le vine să creadă că acea copilă cuminte, retrasă şi extrem de preocupată de cursuri, nu mai e. Liceul l-a absolvit în urmă cu 8 ani, după un examen de bacalaureat care l-a luat cu nota 9,10.

Medieşeanca Lavinia Guită se afla în avionul prăbuşit la Tuzla

Militarul brăilean mort în catastrofa de la Tuzla a fost adus acasă

Era extrem de silitoare, îi plăcea foarte mult matematica. Directoarea adjunctă a liceului, cea care o cunoştea foarte bine pe Lavinia, e înmărmurită. Nu îi vine să creadă că tânăra nu mai e. „Am avut-o elevă 4 ani de zile şi era extrem de silitoare. Mereu povestea colegilor că va fi pilot, că asta vrea să se facă şi uite că aşa a şi fost. Imediat după terminarea liceului a dat la Academia de Aviaţie şi a intrat din prima. Suntem şocaţi de ce s-a întâmplat.Iată că aripile cu care zbura Lavinia au fost frânte. Acum are alte aripi. De înger. Este eroul nostru“, spune directoarea liceului, Valentina Oreian.

Dascălii ştiau foarte bine că acesta era visul Laviniei. Să zboare deasupra tuturor, mai aproape de cer. Cerul i-a întins însă luni seara mâna, iar Lavinia nu mai e. În urma ei a rămas mama şi încă o soră, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca Lavinia să îşi poată îndeplini visul. Mama a făcut, de multe ori, eforturi supraomeneşti pentru ca fiicelor să nu le lipsească nimic. În zadar însă. În urma Laviniei a rămas extrem de multă durere şi multă suferinţă.

Vecinii nu îşi mai pot stăpâni lacrimile
Oameni care au văzut-o crescând sunt şi ei terifiaţi. „Am auzit aseară că s-a prăpădit Lavinia. Doamne fereşte! Azi noapte mama şi sora ei au plecat încolo. Pe Lavinia o ştiu de când era la grădiniţă. A crescut sub ochii noştri. Povestea mereu cât de mult îi place să conducă şi maşina şi avionul“, povesteşte cu lacrimi în ochi Ion Puşcaş, vecinul cu care familia Laviniei Guită împărţeau curtea. “ Era o fată tare cumsecade. De când era mică visa să fie pilot şi povestea tuturor copiilor de pe stradă cu care se juca, tot felul de lucruri despre avioane“, spune Ioan Murariu, un vecin al familiei Laviniei Guită.

Pe lângă pilotaj, Lavinia era extrem de pricepută la pictură. În 2008 la Mediaş avea să expună pentru prima dată zeci de icoane pictate de mâna pilotului. „Am fost atunci la expoziţie. Mi-o amintesc pe mama ei, cât de mândră era. Radia“, adaugă Valentina Oreian.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite