Peste o mie de sindicalişti au ieşit în stradă, la Sibiu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de sindicalişti de la Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia, şi Sindicatul Meridian au protestat în faţa Prefecturii Sibiu împotriva deciziei guvernului de asumare a răspunderii pe noul Cod al Muncii.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA PROTEST

Extrem de bine organizaţi, sindicalişti din sănătate, învăţământ, dar şi bUgetari sau angajaţi din industrie, şi-au strigat nemulţumirea faţă de prevederile noului Cod al Muncii, pe care guvernanţii, spun sindicaliştii, se încăpăţânează să îl adopte.

„Noul cod al muncii ne duce înapoi cu 100 de ani şi ni se vor impune nişte ctiterii de performanţă pe care cu greu le va putea cineva îndeplinii. Guvernanţii ne umilesc în faţă şi în stilul acesta vom ajunge sclavi pe plantaţie. Nu avem voie să stăm în genunchi, trebuie să ieşim în stradă, nu avem voie să ne resemnăm“, a strigat mulţimii adunate în faţa Prefecturii Sibiu, Marius Vingerzan, liderul Cartel Alfa Sibiu.

Înarmaţi cu pancarte, fluiere şi portavoci, aproape o mie de sibieni au făcut să răsune strada Andrei Şaguna, blocând un sens de circulaţie, pentru a se manifesta.

Sloganuri de genul: „Jos Guvernul“, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică“, „Nu vrem sclavie“ sau „După 20 de ani, am ajuns ţară de sclavi“ au răsunat pe tot parcursul manifestaţiei.

„Guvernanţii ne mint ca şi când ar bea apă. Avem un cod al muncii care are înglobate toate directivele europene, nu avem nevoie de un alt cod. Vin hoţii să ne facă sclavi? Ei reprezintă interesele companiilor multinaţionale, cele care în ţările lor nu sunt capabile să facă nimic. Dacă nu intrăm în grevă general, vom ajunge slugile Europei“, spune Fabian Zlătar, lider al sindicatului companiei sibiene Compa.

Sindicaliştii vor protesta şi în 11 martie, urmând ca în ziua depunerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, de către opoziţie, să meargă la Bucureşti. Ei spun că dacă moţiunea va pica vor declanşa greva generală.

i aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite