Peste 7.000 de spectatori la Mediaş Central European Film Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor MECEFF 2011, precedată la ora 18.00 de un concert susţinut de Hakeshet Klezmer Band.

În aplauzele publicului participant au fost anunţaţi câştigătorii ediţiei MECEFF 2011, în urma deciziei juriului internaţional format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway , Anca Mitran, Costel Safirman şi David Blum. Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună interpretare s-a acordat actriţei Ursula Strauss, pentru rolul din filmul „In Another Lifetime” („Poate în altă viaţă”, Austria, 2010), regia Elisabeth Scharang.
Premiul „Mediensis” pentru cea mai buna imagine (oferit de Kodak Romania) i-a revenit lui Andras Nagy pentru imaginea din filmul „Biblioteque Pascal” (Ungaria, 2009), regia Szabolcs Hajdu.

Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Florin Şerban, pentru filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” (România, 2010).
Premiul special al juriului a fost oferit filmului Gei Oni – „Valea curajului”, regia Dan Wolman (Israel, 2010)
Marele Premiu MECEFF 2011 a fost câştigat de filmul „Trandafiraşul” („Little rose”, Polonia, 2010), regia, Jan Kidawa-Błoński.

Organizatorii promit continuitate
Maestrul Radu Gabrea a declarat la finalul festivalului că „acum o săptămână, în ziua de 5 septembrie, am început împreună cu dumneavoastră un drum minunat, lung, dar frumos, plin de flori. L-am urcat destul de uşor şi lejer, dar iată-ne acum în vârf. Ce vedem de-acolo din vârf? Vedem o lumină care parcă scrie: MECEFF 2012.”

Teodor Neamţu, primarul municipiului Mediaş a dorit să mulţumească tuturor celor care au susţinut organizarea celui mai important eveniment cultural pentru municipiul de pe Târnava Mare. „Central European Film Festival. Mediaşul a devenit un punct de reper pentru cinematografia din România. Astăzi este un festival care se încheie şi tot astăzi începe MECEFF 2012.  Mulţumesc celor care s-au implicat şi vă aştept la următoarea manifestare cu mare drag”, a puctat Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite